LEIPZIG - Vol bewondering sprak bondscoach Ilija Petkovic van Servië en Montenegro zondag na de nederlaag tegen het Nederlands elftal (1-0) over Arjen Robben. "Dit is een voetballer van de categorie Ronaldinho. Het is soms ongelooflijk wat hij allemaal laat zien."

Uitblinker Arjen Robben liet in de achttiende minuut niet alleen de vaak geroemde defensie van Servië en Montenegro kansloos. De linksbuiten stond ook vaak aan de basis van een gevaarlijke Nederlandse aanval. "Hij heeft ongelooflijk veel klasse", vervolgde Petkovic de lofzang over de linksbuiten. "In de eerste helft was hij te sterk voor Nenad Djordjevic. Na rust kon Nadj hem niet bijbenen. Dat is geen schande hoor. Op Robben stond vandaag geen maat."

Heel verdrietig

In alle euforie over het uitstekende spel van Robben was Petkovic ook nog erg teleurgesteld over de nederlaag. "Ik ben echt heel verdrietig dat we hier hebben verloren. Een eerste wedstrijd op het WK is erg belangrijk. We hebben van een goede tegenstander verloren. Maar we kunnen ook nog van twee goede tegenstander winnen", doelde hij op de komende ontmoetingen met Argentinië en Ivoorkust. "En dan komt alles misschien nog goed."