PORT OF SPAIN - Premier Patrick Manning van Trinidad en Tobago heeft Leo Beenhakker, zijn technische staf en de spelers uitgebreid gefeliciteerd met het verrassende gelijkspel (0-0) tegen Zweden. "De ploeg heeft zich bij het debuut op het WK heldhaftig gedragen. De ploeg van Beenhakker speelde met inzet, volharding en passie", aldus Manning.

De premier van Trinidad en Tobago vond de 0-0 een droomstart op het grootste voetbalpodium ter wereld. "Tegen alle verwachtingen in hebben we ontzettend veel moed getoond bij ons debuut op het WK." Manning roemde de fans van zijn land op de tribune. "Onze vlag wapperde trots in het stadion."

Uitzinnig

De kranten op de twee eilanden waren uitzinnig van vreugde. "Het was geen zege, maar voor de toeschouwers en de tien spelers voelde het wel zo", schreef de Trinidad en Tobago Express.

"Ondanks alle voorspellingen heeft Trinidad en Tobago een punt gehaald op het WK. Iedereen mag doelman Shaka Hislop bedanken", voegde de Trinidad Guardian toe aan alle lofzang.

De wedstrijd in Dortmund werd bezocht door president George Maxwell Richards van Trinidad en Tobago. Die was maar net op tijd om mee te genieten. Op weg naar het stadion in Dortmund kreeg zijn auto een klapband. De Duitse politie was zo vriendelijk hem een lift te geven, zodat Richards zich op tijd meldde voor de eerste WK-wedstrijd van zijn land.