DORTMUND - Bondscoach Leo Beenhakker van Trinidad en Tobago was zaterdag, na afloop van de 0-0 op het WK tegen Zweden, vooral trots op zijn ploeg. "Bijna de hele tweede helft hebben we met een man minder gespeeld. Ik vind het knap dat we stand hebben gehouden."

"Natuurlijk heb ook ik gezien dat Zweden veel kansen had", ging Beenhakker verder. "Maar dat vind ik niet meer dan normaal als je de voorhoedes van beide elftallen met elkaar vergelijkt. De aanvallers van Zweden spelen voor Juventus, Arsenal en Anderlecht. Mijn jongens voetballen voor kleine Engelse clubs."

Fantastisch

Na de rode kaart voor zijn verdediger Avery John, verraste Beenhakker door een andere verdediger te wisselen voor een aanvaller. "Iedereen verwacht op zo'n moment dat je een extra verdediger inbrengt, maar dat deed ik juist niet. Het was fantastisch dat mijn ingreep werkte."

De Zweedse bondscoach Lars Lagerbäckwas was mild voor zichzelf en zijn elftal."We hebben de hele wedstrijd gecontroleerd. Alleen vergaten we de vele kansen te benutten. Dat is voetbal."