LEIPZIG - Boordevol zelfvertrouwen begint Servië en Montenegro zondagmiddag in Leipzig aan de eerste wedstrijd op het WK tegen het Nederlands elftal. "We zijn er klaar voor", sprak aanvoerder Savo Milosevic even voor de afsluitende training voor het duel met Oranje.

"We hebben genoeg van drie weken in hotels logeren en veel trainen. We willen laten zien wat we kunnen in een wedstrijd. De sfeer is uitstekend en we hebben geen blessures. Nu moeten we laten zien waartoe wij in staat zijn. We kunnen niet wachten. Was het nu maar vast zo ver."

Van Basten

Milosevic verheugt zich op een ontmoeting met Marco van Basten. "Hij was vroeger mijn idool. Van Basten is voor mij één van de beste spelers uit de geschiedenis. Ik had alleen niet verwacht dat hij Makaay, Davids en Seedorf thuis zou laten. Het Nederlands elftal mist nu enkele ervaren spelers", aldus de spits die voor zijn 99e interland staat.

Gesloten deuren

Servië en Montenegro oefende zaterdag achter gesloten deuren. Alleen het eerste kwartier van de training was voor de media toegankelijk. "We willen niemand wijzer maken. We laten zondag tegen Nederland wel zien wat we willen en kunnen. De tweede ronde van het WK is ons doel. Daarvoor hebben we een goed resultaat in de eerste wedstrijd nodig", verklaarde bondscoach Ilija Petkovic.