DEN HAAG - De politie heeft zaterdagmiddag in de Den Helderstraat in Den Haag een brandgang ontruimd die buurtbewoners wilden gebruiken om wedstrijden van het Nederlands elftal te bekijken. Dat liet de politie weten. Ze hadden een oranje zeil opgehangen waaronder meubilair, een geluidsinstallatie en een televisiescherm stonden.

De bewoners waren eerder al gewaarschuwd dat ze de spullen, uit veiligheidsoverwegingen, weg moesten halen maar hadden hier geen gehoor aan gegeven. "We hebben enkele bankstellen en andere attributen in beslag genomen", aldus een woordvoerder van de politie. "We hebben de smalle poort waaronder de spullen stonden uit voorzorg vrijgemaakt omdat de mensen die daar samen willen komen geen kant op kunnen als er iets gebeurt. De geluidsinstallatie en het televisiescherm zijn aan de eigenaar teruggegeven."

Volgens de woordvoerder verliep de actie, die ruim een uur duurde, zonder incidenten. Bewoners hebben in de straat massaal oranje supportersattributen opgehangen. Volgens de politie hoefde er, op de spullen in de brandgang na, niets te worden verwijderd.