HAMBURG - Op de tweede dag van het wereldkampioenschap voetbal in Duitsland komen twee tegenstanders van Oranje in actie. In Hamburg speelt Argentinië zaterdag om 21.00 uur tegen Ivoorkust.

De Afrikaanse ploeg debuteert op het WK. "Ivoorkust is de stabielste outsider", meent toernooileider Franz Beckenbauer.

De 'Olifanten' dromen van dezelfde stunt als Kameroen uithaalde op het WK in 1990. Argentinië, met Diego Maradona nog in de gelederen, verloor toen in de openingswedstrijd van het mondiale titeltoernooi met 0-1 van de Ontembare Leeuwen.

Argentinië

Over de opstelling van Argentinië bestaat geen onzekerheid meer. Ruim 24 uur voor het begin van de wedstrijd in Hamburg maakte bondscoach José Pekerman zijn elftal al bekend. Daarin is nog geen plaats voor supertalent Lionel Messi.

Beenhakker

'Don' Leo Beenhakker opent zaterdag met Trinidad en Tobago het WK met de wedstrijd tegen Zweden in Dortmund (18.00 uur). Ook de 'Soca Warriors' debuteren op het wereldkampioenschap. "Zestig van de negentig minuten zullen we bezig zijn om de bal van Zweden terug te krijgen", vermoedt Beenhakker.

Engeland

In groep B begint Engeland tegen Paraguay in Frankfurt (15.00 uur) aan het twaalfde WK. Uiteraard is troetel- en zorgenkind Wayne Rooney (voet) nog niet van de partij bij de Britten. David Beckham speelt tegen Paraguay zijn negentigste interland voor Engeland.