HERZOGENAURACH - Argentinië heeft bij het wereldkampioenschap voetbal in Duitsland voorlopig weinig te verbergen. Een dag voor de eerste groepswedstrijd tegen Ivoorkust in Hamburg maakte bondscoach José Pekerman zijn opstelling al bekend. Daarin is nog geen plaats voor het supertalent Lionel Messi.

Ook andere dribbelaars als Carlos Tevez en Pablo Aimar beginnen als reserve. Pekerman kiest in de aanval voor het duo Saviola/Crespo. Echt verrassend is dat niet. De bondscoach van Argentinië traint al de hele week in Duitsland met een vaste formatie.

"Met Saviola en Crespo heb ik tot dusver de beste ervaringen", liet Pekerman vrijdag weten. "Natuurlijk hebben we in Messi een uitstekend alternatief. Het gaat gelukkig heel goed met hem. En als het goed gaat met hem, is de hele ploeg blij."

Crespo

Argentinië speelde vorige week in de laatste oefenwedstrijd tegen Angola in Italië (2-0) al in de favoriete opstelling van Pekerman. Crespo kwam in dat duel opnieuw niet tot scoren. Zijn 29e en laatste treffer voor Argentinië maakte hij in november tegen Engeland. Pekerman nam de spits van Chelsea vrijdag in bescherming met de opmerking dat hij tegen Angola wel drie goede kansen voor zijn ploeg had gecreëerd.

Hele selectie

Pekerman benadrukte in het trainingskamp in Herzogenaurach, in de buurt van Nürnberg, dat elke speler in zijn selectie van 23 man voor hem even belangrijk is. "Als ik over mijn ploeg praat, bedoel ik mijn hele selectie en niet alleen het basisteam. Iedere speler kan uiteindelijk van grote waarde zijn bij dit WK. Ik heb om tactische redenen gekozen voor dit elftal. Dit is het team dat tegen Ivoorkust het beste kan presteren. Maar voor de andere groepswedstrijden kan ik een andere keuze maken." Nederland speelt 16 juni tegen Ivoorkust en 21 juni tegen Argentinië.

Opstelling Argentinië: Abbondanzieri; Burdisso, Ayala, Heinze en Sorin; Rodriguez, Mascherano, Cambiasso en Riquelme; Saviola en Crespo.