BREMEN - De Zweedse aanvaller Zlatan Ibrahimovic verheugt zich op een weerzien met Leo Beenhakker, die hem als technisch directeur in 2001 naar Ajax haalde. De Zweden spelen zaterdag tegen Trinidad en Tobago, het land waarvan Beenhakker tegenwoordig bondscoach is.

"Leo was de eerste topcoach die het in mij zag zitten. Hij heeft me onder alle omstandigheden altijd gesteund", zei Ibrahimovic donderdag. "Hij was meer dan een coach, Leo was een vriend. Het is dus een bijzondere wedstrijd voor mij."

Ibrahimovic ging niet in op vragen over zijn toekomst bij Juventus, zijn door schandalen en een mogelijk gedwongen degradatie bedreigde werkgever. "Ik wacht de resultaten van het onderzoek af. Meer kan ik er niet over zeggen."

Doelman

De Zweden zullen het zaterdag zonder doelman Isaksson moeten stellen. De keeper werd eerder deze week met een bal vol in het gezicht geraakt door zijn teamgenoot Kim Kallström en liep daarbij een lichte hersenschudding op.

Isaksson, die net als Kallström uitkomt voor het Franse Rennes, is normaal gesproken eerste keus voor de Zweedse bondscoach Lars Lagerback. In eerste instantie was de aard van zijn blessure onderschat.