ST. ETIENNE - Het Franse voetbalelftal zal het op het WK zonder aanvaller Djibril Cissé moeten doen. De spits van Liverpool liep woensdagavond in het vriendschappelijke duel tegen China een zware beenblessure op. Waarschijnlijk brak hij zijn rechter scheenbeen. Cissé lag woensdagavond al op de operatietafel in St.Etienne.

Cissé werd op het veld al minutenlang onderzocht door de Franse teamarts. De aanvaller van Liverpool, de afgelopen jaren vaker getroffen door zwaar blessureleed, heeft inmiddels dertig interlands voor Frankrijk achter zijn naam staan. Hij scoorde negen keer.

"Het is een drama", verklaarde de Franse bondscoach Raymond Domenech. "Zijn blessure is het enige dat ons nu bezighoudt."

Tackle

Cissé werd woensdag na tien minuten geraakt bij een tackle van een Chinese verdediger. "Ook als blijkt dat hij niet kan spelen, zal hij bij ons zijn. Hij blijft deel uitmaken van de groep", zei de aangeslagen verdediger Lilian Thuram over de pech van zijn teamgenoot, die het EK in Portugal twee jaar geleden miste door een schorsing.

Frankrijk won het duel in St. Etienne met 3-1. Overtuigend gebeurde dat niet. Zidane miste in het eerste kwartier een strafschop. Trezeguet opende daarna in de 30e minuut toch de score.

Zheng zorgde in de 69e minuut uit een strafschop voor de gelijkmaker. Pas in de slotminuut maakte Frankrijk het verschil.

Wang Yun deponeerde de bal in de 90e minuut in eigen doel. Henry zorgde in blessuretijd nog voor 3-1. Frankrijk start het WK op 13 juni tegen Zwitserland.