BERLIJN - Sterspeler Wayne Rooney van Engeland is fit genoeg om in een later stadium wedstrijden te spelen op het WK. Dat liet zijn club Manchester United weten in een verklaring. "De visie van een deskundig onafhankelijk medisch expert is dat Rooney na de groepsfase kan meedoen in wedstrijden."

Bekijk video: Modem/ Breedband

De 20-jarige aanvaller van Manchester United brak op 29 april zijn rechtervoet in het duel met Chelsea. Bondscoach Sven-Goran Eriksson nam Rooney ondanks de blessure op in de selectie voor het WK.

Voet

De voetballer onderging woensdag een laatste onderzoek in een ziekenhuis in Manchester. De scan van de voet wees uit dat spelen pas verantwoord is na groepswedstrijden tegen Paraguay, Trinidad & Tobago en Zweden. "Zijn deelname vereist de meest zorgvuldige medische begeleiding", aldus de verklaring van Manchester United.

Rooney vloog woensdagavond terug naar het onderkomen van de Engelsen in Baden Baden in het zuidwesten van Duitsland. "De grote man is weer terug" waren volgens de BBC zijn eerste woorden bij aankomst in het spelershotel.