NS en ProRail ondervinden nog altijd veel problemen met het spoor vanwege het winterse weer. Het is nog niet bekend wanneer het treinverkeer weer kan worden opgestart, laat de NS weten.

"Het is helaas niet mogelijk om op dit moment aan te geven wanneer het treinverkeer kan worden opgestart. De aanhoudende sneeuw en wind blijven hinder veroorzaken", aldus de NS. Het spoorwegbedrijf hoopt zondagmiddag met meer informatie te komen.

Samen met spoorwegbeheerder ProRail werkt de NS zondag hard aan het opstarten van het treinverkeer. "Dit gebeurt stap voor stap op de plekken waar dit mogelijk is en nog niet in het hele land. De veiligheid van onze reizigers en collega's staat hierbij voorop."

Het winterse weer met sneeuw, ijzel en wind waar Nederland zondag mee te kampen heeft, veroorzaakt veel storingen aan het spoor. ProRail liet eerder al weten dat deze winterse omstandigheden het spoor kwetsbaar maken.

In de provincies Groningen en Friesland heeft Arriva de treindienst weer opgestart, meldde ProRail even na 10.00 uur. Ook de treindienst tussen Zwolle en Kampen wordt weer opgestart, laat Keolis weten. De andere treinen van Blauwnet rijden de rest van de dag niet meer.

Ook problemen bij busvervoerders en op luchthavens

Ook busvervoerders kampten zondagochtend met problemen. In onder meer Limburg, Brabant en delen van Zuid-Holland reden de bussen zondagochtend niet uit. In Rotterdam en Amsterdam rijden minder metro's en in de Zaanstreek ligt het busverkeer stil.

Op Eindhoven Airport ligt het vliegverkeer tot in ieder geval maandagochtend 7.00 uur plat. Tientallen vluchten op Schiphol hebben vertraging opgelopen of zijn geannuleerd. Het sluiten van de luchthaven is vooralsnog niet aan de orde, liet een woordvoerder van Schiphol weten.

Sneeuwballen, pekeltrams en ongelukken: Nederland in de sneeuw
150
Sneeuwballen, pekeltrams en ongelukken: Nederland in de sneeuw