Tot zeker 12.00 uur rijden er zondag geen treinen in Nederland. Dit komt vanwege de vele storingen die zijn veroorzaakt door het winterse weer. Ook het busverkeer is ontregeld.

De dienstregeling is zondag niet opgestart. Het is nog niet duidelijk wanneer er wel treinen kunnen rijden.

Volgens ProRail is het spoor kwetsbaar voor de huidige winterse omstandigheden. "Het winterse weer met sneeuw, ijzel en wind veroorzaakt veel storingen aan het spoor", aldus de spoorbeheerder.

ProRail legt uit dat de meeste wisselstoringen ontstaan doordat er sneeuw tussen het beweegbare deel ligt. "Hierdoor kan het wissel niet meer voldoende bewegen." Dit kan worden opgelost door de sneeuw weg te halen, maar door de harde wind kan er wel snel sneeuw op het wissel belanden.

Ook veel bussen rijden zondagochtend vooralsnog niet uit, melden vervoersbedrijven. Zo blijven in Limburg en Brabant en in delen van Zuid-Holland de Arriva-bussen binnen. In Rotterdam en in Amsterdam rijden er minder metro's en busverkeer in de Zaanstreek ligt stil. Ook Keolis laat zijn bussen staan in de regio's Utrecht, Twente en IJssel-Vecht.

Sneeuwballen, pekeltrams en ongelukken: Nederland in de sneeuw
150
Sneeuwballen, pekeltrams en ongelukken: Nederland in de sneeuw