Switch, cork en jibben. In het Zwitserse Laax zijn deze termen net zo ingeburgerd als raclette en fondue. Het dorp in Graubünden is één van de populairste freestyle hotspots in de Alpen.

Het dorp straalt niet anders dan freestyle uit. De bars draaien freestyle muziek en de sportwinkels verkopen ‘baggy' kleding.

Funparks en Off piste

Het skigebied kent verschillende funparken en talloze off piste afdalingen. De met geel gemarkeerde skiroutes bestaan uit ongeprepareerde pistes die langs de geprepareerde pistes liggen.

Geen zorgen voor lawines, de autoriteiten houden de skiroutes goed in de gaten. Bij gevaar worden ze gesloten.

Het funpark op de Crap Sogn Gion is de thuisbasis voor diverse grote freestyle wedstrijden, zoals de Burton European Open, de Orage European Freeski Open en de NK snowboard.

Freestyle Academy

Beginnende freestylers kunnen hun eerste tricks oefenen in het nabijgelegen beginners park. Geen zin om zelf maar wat aan te klooien? De Freestyle Academy brengt de snel en vakkundig de nieuwste tricks bij.

Rugzak droppen

Ook de horeca gelegenheden zijn volledig ingericht op (het budget van) het jonge freestyle publiek. In café No name, gelegen boven het funpark op de Crap Sogn Gion, kun je een drankje en een hotdog of tosti nuttigen. Picknicken is hier ook geen probleem.

Hier kun je meteen je rugzak droppen op één van de rugzakrekken. Freestylen met een rugzak is immers niet relaxt.

Rider's Palace

Freestylers met een krap budget kunnen goed terecht in hotel Rider's Palace. De kamers in het hotel doen denken aan een jeugdherberg, maar beschikken wel over 52" flatscreens en een Sony Playstation.

In de hippe bar kun je tot in de late uurtjes terecht voor een gezellige avond met gelijkgestemde wintersporters.