Wintersportvakantie vieren in een familie- of kinderhotel is niet alleen voor de kids een feest, het maakt het voor de ouders ook een stuk relaxter. Ook ouders verdienen vakantie!

Er zijn twee soorten kind-vriendelijke hotels: familie- en kinderhotels. Kinderhotels zijn aangesloten bij het bedrijf Kinderhotels Europa Management und Marketing GmbH.

Alleen de hotels die aangesloten zijn bij deze keten mogen de titel ‘kinderhotel' gebruiken. De titel familiehotel (of familotel) is vrij te gebruiken en wordt dan ook door andere kindvriendelijke hotels gebruikt.

Niets ‘mee slepen'

Alle faciliteiten zijn aanwezig om het de kinderen en hun ouders naar de zin te maken. Zo is er voor de kleintjes een complete babyuitrusting aanwezig. Flessenwarmer, babybadje, wiegje en alle andere babyspullen kun je thuis laten. Je hoeft alleen eigen babykleding en speeltjes mee te ‘slepen'.

Babyvoeding meenemen is ook niet meer nodig. Het hotel zorgt voor lekkere en gezonde maaltijden voor alle leeftijden.

Skiles

Het hotel beschikt over een eigen kinderopvang. Hier zijn de kinderen in goede handen, zodat  je zelf lekker onbezorgd kunt skiën. Oudere kinderen kunnen skilessen nemen.

Het hotel werkt vaak samen met de locale skischool en zorgt dat de kinderen op tijd van en naar de skiles gebracht worden.

Luidruchtige kinderen

Kinder- en familiehotels zijn volledig ingericht op ouders met kinderen. Het personeel wordt onder andere geselecteerd op uitstraling en kindvriendelijkheid. Kinderen maken gemakkelijk contact en niemand zal zich in een familiehotel ergeren aan luidruchtige kinderen.

Enig nadeel is dat al deze kinderen veel meer decibellen produceren dan de koeien rondom een idyllische berghut