In het centrum van Europa ligt het wintersportdorp Zell am See. De wintersportplaats gelegen aan de Zeller Zee staat bij veel Nederlanders bekend om zijn gezellige dorp en het kindvriendelijke skigebied.

Zell am See vormt samen met Kaprun het skigebied dat voorheen bekend stond als de Europa Sportregion (vernoemd naar de centrale ligging in Europa).

Het gebied dat tegenwoordig aangeduid wordt als Zell am See-Kaprun telt ruim 200 kilometer aan pistes.

Luxe liften, brede pistes

Vanuit Zell am See bereik je met de gondel in ‘no time' de Schittenhöhe. Hier vind je luxe liften, brede pistes en aantrekkelijke lunch en après ski mogelijkheden.

Ook vanuit het nabijgelegen Schüttdorf bereik je eenvoudig per gondel de ‘Schmitten'.

Gletsjer

De 77 kilometer aan pistes op de Schmittenhöhe zijn met name voor beginners, half-gevorderden en kinderen zeer geschikt.

Fanatiekere skiërs maken een uitstapje naar de gletsjer in Kaprun. Hier vind je minder luxe liften, maar meer freestyle en freeride mogelijkheden. Kaprun is echter geen typisch freeride gebied.

Vanuit Zell am See ben je per auto of skibus in twintig minuten bij de ‘glacier jet'. Ook het skigebied van Saalbach-Hinterglemm ligt niet ver van Zell am See verwijderd.

Kinderen

Zell am See en Schüttdorf zijn met name geschikt voor families met kinderen. De skischolen zijn bijzonder kindvriendelijk ingericht en beschikken over meerdere Nederlands sprekende skileraren.

In Zell am See vind je zelfs een familiehotel en een kinderhotel. Deze hotels zijn volledig ingericht op families met kinderen.

Après ski

Het dorp Zell am See straalt sfeer uit. Je kunt er uitstekend winkelen en in de vele cafés en barren kun je heerlijk bijkomen van een dag skiën of boarden.

De leukste après ski avonden beleef je in de Crazy Daisy, gelegen in het centrum van Zell am See.