Iedere wintersporter wil graag weten waar en wanneer je de beste sneeuw kunt vinden. Wil je echt de poedersneeuw najagen hanteer dan de WePowder gids als bijbel.

De gids geeft een overzicht van 114 verschillende skigebieden in de Alpen. In de gids lees je niet hoeveel kilometer piste en hoeveel liften een bepaald gebied heeft. Het boek helpt je te beoordelen waar je wanneer moet zijn om zo veel mogelijk (poeder)sneeuw te ‘scoren'.

Weerregio's
De gids maakt gebruik van negen weerregio's. De skigebieden zijn per weerregio gerangschikt. Het rijk geïllustreerde boek geeft eerst een uitgebreide uitleg over het weer, die ook voor ‘leken' goed te begrijpen is.

Aan de hand van de sneeuwroos, die aangeeft uit welke richting de depressie moet komen om het te laten sneeuwen in een bepaald gebied, het soort ondergrond (alpenweide, rotsen, gletsjer), de begroeiing (bebost of kaal) en het soort skigebied (familiegebied of freeridegebied) leer je hoe je kunt inschatten waar veel verse sneeuw zal vallen.

Alle skigebieden getest
De makers van de gids hebben alle skigebieden zelf getest. Elk gebied is beoordeeld op prijsniveau, accommodaties, overzichtelijkheid en de mate waarin er door de bezoekers in poedersneeuw wordt geskied. Ook lees je meer over de bereikbaarheid en de beste periode waarin je de gebieden kunt bezoeken.

Per regio staan er minimaal twee complete freeride routes weergegeven.

Internet
Op de website van WEpowder kun je sinds begin januari ook het regionale weerbericht lezen, vrienden maken en volgen in de sneeuw en het laatste lokale lawinebericht lezen.

© NUbijlage / Roelien Luijt