Vrijdag 30 september 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
Dylan Groenewegen

Groenewegen moet winst aan Philipsen laten in Omloop van het Houtland

Dylan Groenewegen heeft woensdag naast zijn achtste overwinning van 2022 gegrepen. De sprinter van Team BikeExchange-Jayco moest de zege in de Belgische eendagskoers Omloop van het Houtland Middelkerke-Lichtervelde aan Jasper Philipsen laten.
Door onze sportredactie

Na ruim 196 kilometer koers tussen Eernegem en Lichtervelde drukte de Belg Philipsen zijn wiel als eerste over de streep. Zijn landgenoot Arnaud De Lie werd tweede en eindigde daarmee net voor nummer drie Groenewegen.

In de afgelopen dagen greep Groenewegen in het Kampioenschap van Vlaanderen (derde) en de Gooikse Pijl (vijfde) ook naast de winst. Zijn laatste zege dateert van 12 augustus, toen hij een rit in de Arctic Race in Noorwegen won.

Philipsen heeft dankzij zijn overwinning in de Omloop van het Houtland nu één seizoenszege meer dan Groenewegen. De sprinter van Alpecin-Deceuninck behaalde zijn eerste dagsucces sinds 19 augustus.

Met zijn winst in Lichtervelde is Philipsen de opvolger van Taco van der Hoorn. De Nederlander won de eendagskoers vorig jaar door een aanstormend peloton nipt voor te blijven.

Deze inhoud kan helaas niet worden getoondWij hebben geen toestemming voor de benodigde cookies. Aanvaard de cookies om deze inhoud te bekijken.

Voor de appgebruikers: tik op bovenstaande tweet voor beelden van de eindsprint in Omloop van het Houtland.


Lees meer over:

WielrennenDylan GroenewegenJasper Philipsen

Aanbevolen artikelen

NUjij-reacties


nujij comment 0 reacties