Zondag 2 oktober 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
Annemiek van Vleuten

Van Vleuten loopt elleboogbreuk op, deelname aan wegwedstrijd WK nog onzeker

Annemiek van Vleuten heeft woensdag een breukje in haar elleboog opgelopen tijdens de dramatisch verlopen gemengde ploegentijdrit bij de WK wielrennen in Australië, heeft de KNWU bekendgemaakt. Later deze week wordt beslist of ze zaterdag de wegwedstrijd rijdt.
Door onze sportredactie

Van Vleuten verloor vlak na de start de controle over haar fiets en kwam hard ten val. De olympisch kampioene tijdrijden had zichtbaar veel pijn en uit onderzoek blijkt dat ze een zogenoemd 'stabiel' breukje in haar elleboog heeft opgelopen.

Bondscoach Loes Gunnewijk zal de komende dagen nauw overleg voeren met Van Vleuten en de bondsarts. "Annemiek mag met dit stabiele breukje fietsen, maar de vraag is uiteraard wel met hoeveel pijn dat gaat zijn. Dat gaan we de komende dagen zien. We hopen dat Annemiek nog altijd kan starten, maar dat moet wel verantwoord zijn."

Mocht Van Vleuten de wegwedstrijd niet kunnen rijden, dan wordt er geen vervanger opgeroepen. De wegwedstrijd bij de vrouwen staat zaterdag om 4.25 uur (Nederlandse tijd) op het programma, gaat over 164,3 kilometer en wordt gereden in Wollongong. De mannen komen zondag om 2.15 uur (Nederlandse tijd) in actie.

Mede door de val van Van Vleuten eindigde Nederland met de vijfde plaats buiten de medailles op de gemengde ploegentijdrit. Eerder tijdens de koers had Bauke Mollema al materiaalpech gehad.

Beeld uit video: Van Vleuten komt hard ten val vlak na start tijdrit WK0:39
Afspelen knop

Van Vleuten komt hard ten val vlak na start tijdrit WK

Van Vleuten komt hard ten val vlak na start tijdrit WK


Lees meer over:

WielrennenWK wielrennenAnnemiek van Vleuten

Aanbevolen artikelen