Jack Haig en Michael Gogl zijn de eerste uitvallers in deze Tour de France. De Australische kopman van Bahrain Victorious en de Oostenrijkse renner van Alpecin-Deceuninck kwamen hard ten val in de kasseienetappe van woensdag.

Haig raakte betrokken bij een valpartij op zo'n 30 kilometer van de finish. In het ziekenhuis werd hij behandeld aan schaafwonden en kneuzingen over zijn hele lichaam. Ook had hij een diepe snee boven zijn elleboog en breukjes in zijn pols.

Bij Bahrain Victorious deelde Haig het kopmanschap met de Italiaan Damiano Caruso. Na zijn knappe derde plaats in de voorbije Vuelta a España gold hij als een kandidaat voor het podium.

Ook Gogl, ploeggenoot van Mathieu van der Poel, ging onderuit en moest naar het ziekenhuis. Daar werd een bekkenbreuk en gebroken sleutelbeen geconstateerd. De 28-jarige renner zal geopereerd moeten worden.

Door het uitvallen van Haig en Gogl bestaat het peloton nog uit 174 renners. In de eerste vier etappes slaagde iedereen erin om heelhuids de finish te bereiken.