Remco Evenepoel is donderdag voor het eerst Belgisch kampioen tijdrijden geworden. De 22-jarige renner bleef titelverdediger Yves Lampaert voor op een parcours van bijna 35 kilometer met start en aankomst in Gavere. Bij de vrouwen pakte Britt Knaven het brons.

Evenepoel was 37 seconden sneller dan Lampaert, zijn ploeggenoot bij Quick-Step Alpha Vinyl. Victor Campenaerts moest genoegen nemen met de derde plaats. De dertigjarige Belg moest ruim anderhalve minuut toegeven op de winnaar.

Voor Evenepoel was het zijn tiende overwinning van het seizoen. De Belg won zondag ook al de afsluitende tijdrit van de Ronde van Zwitserland.

Eerder dit seizoen schreef Evenepoel onder meer Luik-Bastenaken-Luik en de Ronde van Noorwegen op zijn naam.

Bij de vrouwen eiste Knaven het brons voor zich op. De 21-jarige renster is de dochter van de Nederlandse oud-renner Servais Knaven, in 2001 winnaar van Parijs-Roubaix. Ze reed eerder voor Nederlandse jeugdselecties, maar besloot op achttienjarige leeftijd voor België uit te komen.

Knaven, die begin vorige maand Belgisch kampioene tijdrijden onder 23 jaar werd, gaf ruim een minuut toe op Lotte Kopecky. Zij pakte haar vierde nationale titel op rij en was ruim een minuut sneller dan nummer twee Shari Bossuyt.

Het podium bij de vrouwen, met rechts Britt Knaven.

Het podium bij de vrouwen, met rechts Britt Knaven.
Het podium bij de vrouwen, met rechts Britt Knaven.
Foto: Getty Images

Jumbo-Visma-renner Foss prolongeert titel

In Noorwegen prolongeerde Tobias Foss zijn tijdrittitel. De 25-jarige renner van Jumbo-Visma liet de concurrentie ruim achter zich. Søren Waerenskjold eindigde op één minuut en elf seconden als tweede.

Bruno Armirail veroverde in Frankrijk de nationale titel op de tijdrit. Hij bleef Rémi Cavagna 24 seconden voor. Het podium werd gecompleteerd door Benjamin Thomas, die een halve minuut toegaf op Armirail.

In het Verenigd Koninkrijk ging Ethan Hayter met de titel aan de haal. De INEOS Grenadiers-renner liet Daniel Bigham, die zonder ploeg zit, één minuut en veertien seconden achter zich.