Dylan Groenewegen heeft zaterdag de vierde etappe in de Ronde van Hongarije gewonnen. De 28-jarige renner van BikeExchange-Jayco liet in de massasprint zijn landgenoot Fabio Jakobsen ruim achter zich.

Groenewegen bleef Jakobsen enkele fietslengtes voor na de 177 kilometer van en naar Kazincbarcika. De Fransman Rudy Barbier eindigde als derde.

Voor Groenewegen was het zijn derde overwinning van dit seizoen. Eerder won de Nederlander, die donderdag ten val was gekomen in Hongarije, twee etappes in de Ronde van Saoedi-Arabië.

Groenewegen zorgde voor het vierde Nederlandse dagsucces in Hongarije. De afgelopen twee dagen was Jakobsen de sterkste en de openingsrit werd gewonnen door Olav Kooij. Hij moest donderdag de koers verlaten na een valpartij.

'Dit is een heel belangrijke zege voor mij'

"De benen voelen de hele week al heel goed aan", zei Groenewegen na zijn zege in Hongarije. "De resultaten waren er alleen niet. Voor vandaag hadden we dus een nieuw plan gemaakt. Ik kreeg de vrijheid om in de sprint iedereen te gebruiken die ik wilde. Na de laatste bocht zat ik in goede positie. Ik ging aan en zag daarna niemand meer."

Groenewegen hield een vinger voor zijn mond toen hij over de finish kwam en wees daarna op zijn borst. "Dit is een heel belangrijke zege voor mij. Het is vooralsnog een moeilijk seizoen. We boekten aanvankelijk twee overwinningen met de sprinttrein, maar daarna kregen we te maken met ziektes en valpartijen. Vandaag zat alles weer mee. Ik ben hier heel blij mee."

In het algemeen klassement behield Jakobsen zijn leidende positie. De sprinter van Quick-Step Alpha Vynil begint de slotrit zondag met tien seconden voorsprong op Barbier. Groenewegen steeg naar de derde plek in het klassement en heeft zestien seconden achterstand.