Fabio Jakobsen heeft donderdag de tweede etappe in de Ronde van Hongarije op zijn naam geschreven. De Nederlander was de sterkste in een massasprint. De rit werd ontsierd door een massale valpartij in de slotkilometer, waarbij ook Olav Kooij was betrokken.

De 25-jarige Jakobsen liet na 192 kilometer van Karcag naar Hajdúszoboszló de Fransman Rudy Barbier (tweede) en de Belg Sasha Weemaes (derde) achter zich.

Op 700 meter van de finish was er een zware valpartij in het peloton. Daarbij waren meerdere renners van Jumbo-Visma betrokken. Onder hen bevond zich ook Kooij, die woensdag de openingsrit in Hongarije won.

Kooij kon niet verder en werd naar het ziekenhuis gebracht voor verder onderzoek. Daar werd een diepe snijwond aan de binnenkant van zijn kuit gehecht. "Verder lijkt hij oké, zo geeft hij ook zelf aan", laat ploegleider Robert Wagner weten op de website van Jumbo-Visma.

Andere gevallen Jumbo-Visma-renners wel gefinisht

De valpartij betekende een vervroegd einde van de Ronde van Hongarije voor Kooij. De andere gevallen renners van Jumbo-Visma zijn wel gefinisht. De Belg Jens Reynders nam de leiderstrui over van Kooij.

Jakobsen kreeg niets mee van de valpartij en snelde naar zijn zevende overwinning van het seizoen. Eerder dit jaar won hij Kuurne-Brussel-Kuurne, een etappe in Parijs-Nice en twee ritten in zowel de Ronde van Valencia als de Ronde van de Algarve.

De Ronde van Hongarije duurt tot en met zondag.