Egan Bernal blijft ook de komende jaren in dienst van INEOS Grenadiers koersen. De enkelvoudig Tour de France- en Giro d'Italia-winnaar heeft zijn contract bij de ploeg maandag tot en met 2026 verlengd.

Het contract van de 24-jarige Bernal liep nog twee jaar door. Er waren recent wat geruchten dat de Colombiaan uit ontevredenheid wilde vertrekken bij INEOS, maar met zijn nieuwe verbintenis bewijst hij het tegendeel.

"Ik teken nu voor mijn belangrijkste jaren. Het zullen mijn beste jaren worden en die wil ik met deze ploeg beleven", aldus Bernal, die sinds 2018 voor INEOS rijdt en zich komende zomer op een nieuwe Tour-zege richt.

"Ik wil echt graag weer de Tour rijden. Vorig jaar gaf ik de voorkeur aan de Giro, maar het voelt als te lang geleden dat ik in Frankrijk was. Ik heb heel veel zin in dit jaar en wil goed voorbereid en met een sterke ploeg aan de start van de Tour staan."

Egan Bernal won in 2021 de Ronde van Italië namens INEOS Grenadiers.

Egan Bernal won in 2021 de Ronde van Italië namens INEOS Grenadiers.
Egan Bernal won in 2021 de Ronde van Italië namens INEOS Grenadiers.
Foto: Getty Images

'Egan is de afgelopen jaren gegroeid'

Tijdens zijn tweede seizoen in dienst van INEOS won Bernal in 2019 de Tour, waarmee hij de jongste renner ooit werd die de gele trui naar Parijs bracht. Afgelopen jaar schreef hij de Giro op zijn naam en werd hij zesde in de Ronde van Spanje.

Ploegbaas Rod Ellingworth is blij dat Bernal de keuze heeft gemaakt om bij INEOS te blijven. "We hebben Egan de afgelopen vier jaar echt zien groeien. Hij heeft keer op keer laten zien dat hij een fenomenaal talent is", zegt de Brit.

"Ook op moeilijke momenten heeft hij bewezen dat hij de moed heeft om zich te herpakken en door te gaan. Meer kun je niet van iemand vragen. Het wordt weer een zwaar seizoen en Egan en de rest van de ploeg zijn gemotiveerd om vol de strijd aan te gaan."

Het complete programma van Bernal voor het nieuwe wielerseizoen is nog niet bekend.