Harrie Lavreysen heeft zijn leidende positie in het sprintklassement van de Champions League baanwielrennen verstevigd. De Brabander was zaterdag in het Litouwse Panevezys in de tweede wedstrijd uit de nieuwe reeks de snelste op het onderdeel keirin en won vervolgens ook het sprinttoernooi.

Op de keirin hield Lavreysen landgenoot Jeffrey Hoogland en de Duitser Stefan Bötticher achter zich. Op de sprint, het sluitstuk van de wieleravond in de Cido Arena, versloeg hij in de finale Nicholas Paul uit Trinidad en Tobago.

Drie weken geleden moest Lavreysen op Mallorca in de keirinfinale Bötticher nog voorlaten, maar won hij ook al het sprinttoernooi. Het zorgde voor een riante voorsprong in het klassement, waarin Hoogland derde staat. De Nijverdaller, die tussen de wedstrijden door vakantie viert in Spanje, werd op de sprint in de eerste ronde uitgeschakeld.

Bij de vrouwen bereikte Laurine van Riessen de finale op de keirin, waarin ze als vijfde eindigde. Shanne Braspennincx vloog eruit in de eerste ronde. Beide Nederlandse rensters werden op de sprint in de eerste ronde uitgeschakeld.

In het klassement staat Braspennincx zesde, Van Riessen klom naar de dertiende plaats. De Duitse Emma Hinze, zaterdag winnares op de sprint en tweede op de keirin, heeft de leiding.

Eefting en Wild kunnen zich nog niet laten zien

Roy Eefting speelt vooralsnog geen rol op de duuronderdelen. Na de dertiende plaats op het onderdeel scratch werd hij elfde op de afvalkoers. In het klassement bezet hij de tiende plaats. De leiding is in handen van de Spanjaard Sebastián Mora.

Ook Kirsten Wild bleef onopvallend: op de scratch finishte ze als zesde, op de afvalkoers moest ze als eerste de baan af. Wild, die na dit jaar stopt als wielrenster, staat zesde in het klassement, dat wordt aangevoerd door de Britse Katie Archibald.

Komend weekend volgt een dubbelprogramma op de wielerpiste van Londen. De week erna is de finale in Tel Aviv.