Goedendag en welkom in ons liveblog! Mijn naam is Lennart Klem en ik houd je hier op de hoogte van de wegwedstrijd bij de mannen op de WK wielrennen. Veel plezier!

  • WK wielrennen
  • Wegrit mannen
  • Wereldtitel Alaphilippe
  • Fransman wint opnieuw
  • Zilver Van Baarle
zondag 26 september om 15:12
Mathieu van der Poel: "Het was afzien, zeker in het eerste deel van de koers. Ik had vandaag niet bepaald veel overschot, om het zo te zeggen. Ik hoopte dat we met een groepje naar de finish zouden rijden en daar voor het goud zouden sprinten, maar dat gebeurde niet. Het is jammer dat ik geen supervoorbereiding had op dit WK, maar ik ben blij dat ik erbij was, want het was echt een unieke ervaring."
zondag 26 september om 15:06
Julian Alaphilippe: "Ik had dit niet verwacht. Maar ik was goed voorbereid. En ik had het parcours goed verkend. Het was verschrikkelijk zwaar, maar in de finale ben ik ervoor gegaan. Het kookte in mijn hoofd, maar het is gelukt." De Fransman werd uitgefloten door Belgische fans en kreeg zelfs bier over zich heen. "Maar dat heeft me alleen maar gemotiveerd."
zondag 26 september om 14:58
Beeld van het sprintje daarachter. Mathieu van der Poel snelt nog naar de achtste plaats. Topfavoriet Wout van Aert eindigt als elfde.
zondag 26 september om 14:56
Wout van Aert: "Ik had gewoon niet de benen die ik wilde hebben vandaag. Ik voelde dat ik niet goed was toen Alaphilippe voor het eerst ging. Daarna hadden we toch wel een goede situatie, maar op het parcours in Leuven liepen de benen verder leeg. Toen zei ik al tegen Jasper Stuyven dat ik me niet goed voelde. Alaphilippe was gewoon de sterkste in de koers. Ik vind wel dat wij als België en goede koers hebben gereden."
zondag 26 september om 14:45
Nummer 1 eindigt opnieuw als nummer 1.
zondag 26 september om 14:40
Finish - Ook het clubje met Van der Poel en Van Aert komt over de meet. De Nederlander wint het sprintje nog wel, maar dat was voor de ereplaatsen.
zondag 26 september om 14:40
Finish - Van Baarle wordt tweede! De Nederlander snelt in de sprint naar het zilver, voor Valgren (derde) en Stuyven (vierde).
zondag 26 september om 14:39
Finish - Het is niet helemaal duidelijk, maar Van Baarle lijkt een medaille te pakken.
zondag 26 september om 14:39
De strijd voor zilver en brons...
zondag 26 september om 14:38
FINISH - Julian Alaphilippe pakt voor de tweede keer op rij de wereldtitel! De Fransman komt solo over de meet in Leuven na een solo van een kleine 20 kilometer.
zondag 26 september om 14:37
Nog 1 km - De laatste kilometer voor Julian Alaphilippe!
zondag 26 september om 14:35
Nog 2 km - De laatste meters voor Alaphilippe! De Fransman gaat voor de tweede keer op rij wereldkampioen worden. Van Baarle heeft ondertussen nog alle kansen op een medaille.
zondag 26 september om 14:34
Nog 3 km - Alaphilippe is er bijna. Van Baarle probeerde net weg te rijden, maar werd ook weer ingerekend. Powless is weer terug bij Valgren, Van Baarle en Stuyven.
zondag 26 september om 14:33
Nog 4,5 km - Valgren sloeg een gaatje, maar krijgt toch weer Stuyven en Van Baarle op zijn wiel. Alaphilippe heeft nog altijd 26 tellen op dit drietal.
zondag 26 september om 14:31
Nog 5,5 km - Valgren versnelt op de Wijnpers en krijgt Stuyven en Van Baarle met zich mee. Het is een ultieme poging om nog iets te doen aan de aankomende wereldtitel van Alaphilippe...
zondag 26 september om 14:30
Nog 6 km - Alaphilippe is op weg naar een nieuwe wereldtitel, want zijn voorsprong loopt op. Bij de achtervolgers wordt er meer naar elkaar gekeken.
zondag 26 september om 14:28
Nog 7,5 km - De huidige situatie:

Alaphilippe
+ 0.24 - Powless, Stuyven, Van Baarle en Valgren
+ 0.37 - Groep Van der Poel en Van Aert
zondag 26 september om 14:27
Nog 8 km - Alaphilippe loopt uit. Powless, Stuyven, Van Baarle en Valgren rijden nu op 20 tellen. Van der Poel en co. op 41 seconden. Die groep lijkt in ieder geval gezien.
zondag 26 september om 14:26
Nog 9 km - De achtervolgende groep met Van Baarle kijkt weer naar elkaar. Dat helpt niet. Alaphilippe loopt uit en ook bij de groep van Van der Poel is het meer kijken dan fietsen.
zondag 26 september om 14:24
Nog 10,5 km - De huidige situatie:

Alaphilippe
+ 0.11 - Powless, Stuyven, Van Baarle en Valgren
+ 0.35 - Groep Van der Poel en Van Aert
zondag 26 september om 14:21
Nog 12 km - Alaphilippe loopt weer iets uit. De Fransman moet het alleen doen, maar wordt wel gesteund door een voorsprong van 14 seconden op de vier achtervolgers.
zondag 26 september om 14:20
Nog 13,5 km - Gaat Alaphilippe hier voor zijn tweede wereldtitel op rij? De Fransman geeft nu alles en heeft twaalf seconden op Powless, Stuyven, Van Baarle en Valgren. Het groepje met Van Aert en Van der Poel volgt op een kleine halve minuut.
zondag 26 september om 14:18
Nog 15 km - De huidige situatie:

Alaphilippe leidt en heeft een voorsprong van tien tellen op Powless, Stuyven, Van Baarle en Valgren. Daarachter zitten Van der Poel en Van Aert in een groepje, op 25 tellen van de Franse leider.
zondag 26 september om 14:16
Nog 16 km - Powless slaat nu een gaatje en krijgt Stuyven en Van Baarle in zijn wiel. Het regent nu aanvallen en speldenprikken. Alaphilippe zit daar nog voor!
zondag 26 september om 14:16
Nog 17 km - De kopgroep is weer samen. Er zijn wel wat renners gelost, maar dat zijn niet de favorieten voor de winst. Van der Poel, Van Baarle, Van Aert en Alaphilippe zitten er nog bij.
zondag 26 september om 14:14
Nog 18 km - De kopgroep valt een beetje uit elkaar. Alaphilippe geeft er nog een klap aan, maar krijgt iedereen weer in zijn wiel. Er wordt veel gepokerd in deze kopgroep.
zondag 26 september om 14:13
Nog 19 km - Alaphilippe wordt weer bijgehaald, maar de rust is niet terug. Van Aert zit op een gaatje met Van der Poell. Van Baarle zit wel vooraan.
zondag 26 september om 14:11
Nog 21 km - We zijn op de Wijnpers en daar ruikt Alaphilippe zijn kans! De Fransman trekt ten aanval en slaat een gaatje. Wat gaan de Belgen en de Nederlanders nu doen?
zondag 26 september om 14:06
Nog 25 km - Er valt een gat in de kopgroep op het moment dat Bagioli het tempo gaat bepalen. Hij neemt onder anderen Van Baarle met zich mee, maar na een aarzeling kan de rest weer aansluiten.
zondag 26 september om 14:04
Nog 26 km - Evenepoel moet lossen! De Belg heeft zijn werk gedaan en is helemaal kapot. Het werk in de kopgroep wordt nu overgenomen door de Italianen.
zondag 26 september om 14:02
Nog 27 km - Evenepoel beukt nog altijd op kop van de voorste groep. Hij houdt het tempo hoog en doet dat allemaal voor Wout van Aert, die in een zetel zit nu. De achtervolgende groep volgt inmiddels op twee minuten en is geklopt.
zondag 26 september om 13:55
Nog 33 km - Van der Poel en Van Baarle zitten in het midden van de kopgroep en hoeven voorlopig niets te doen. Het ziet er momenteel goed uit voor de Nederlanders. Van der Poel had het een tijdje terug nog erg lastig, maar zit er nu heel goed bij.
zondag 26 september om 13:52
Nog 35 km - Het is wachten op de absolute finale van deze wegwedstrijd. De beslissende slag wat betreft de kopgroep is in ieder geval geslagen. De wereldkampioen wordt een van de zeventien renners vooraan. De voorsprong op de achtervolgende groep is namelijk 1.24 minuten.
zondag 26 september om 13:47
Nog 39 km - Evenepoel bepaalt het tempo in de kopgroep. De voorsprong op de achtervolgende groep is nu 1.08 minuten. Het is wachten op de volgende tempoversnelling vanuit de kopgroep.