De Oostenrijkse wielrenster Leila Gschwentner heeft woensdag een schouderblessure opgelopen bij een aanrijding met een bus in het Belgische Leuven, waar de WK wordt gehouden.

De Oostenrijkse wielerbond meldt in een verklaring dat de zeventienjarige Gschwentner naar een ziekenhuis is gebracht en dat daar alleen verwondingen aan haar schouder zijn ontdekt.

Gschwentner zou zaterdag meedoen aan de wegrit voor junioren. Ze verkende woensdag met een aantal ploeggenoten het WK-parcours toen ze botste met een lijnbus.

Leuven is komend weekend het decor van de wegwedstrijden van de WK wielrennen. Tot en met woensdag worden de tijdritten nog in de Vlaamse kustregio verreden.

De politie wil niets kwijt over de toedracht van het ongeluk. Op foto's is te zien dat de voorruit van de bus flinke schade heeft opgelopen.

Afgelopen zaterdag overleed de Deense oud-renner Chris Anker Sørensen na een verkeersongeluk rondom de WK. De 37-jarige Sørensen was als commentator van de Deense televisie naar België afgereisd. Hij werd in Zeebrugge aangereden door een busje toen hij een tocht op zijn racefiets maakte.