Goedendag en welkom in ons liveblog! We houden je op de hoogte van de gemengde ploegentijdrit op de WK wielrennen in België. Veel plezier!

 • WK wielrennen 
 • Gemengde ploegentijdrit
 • Nederland pakt zilver
 • Wereldtitel Duitsland
woensdag 22 september om 14:51
Tony Martin: "Dit is de beste manier om mijn loopbaan te beëindigen. Dit is een droom voor mij, ik kan me geen beter scenario wensen. Vooral de vrouwen hebben vandaag het verschil gemaakt. Ik heb enorm genoten van de afgelopen dagen en nu is het tijd om feest te vieren. De beslissing om te stoppen heb ik nog maar kort geleden gemaakt, dus ik weet nog niet wat ik hierna ga doen."
woensdag 22 september om 14:43
Nee! Nederland redt het niet en pakt het zilver! Van Vleuten en Van Dijk geven twaalf tellen toe op de Duitsers, die wereldkampioen worden!
woensdag 22 september om 14:42
Riejanne Markus laat het lopen en dus is het aan Annemiek van Vleuten en Ellen van Dijk. Wordt het weer goud voor Nederland of wordt het zilver?
woensdag 22 september om 14:41
Alleen Nederland moet nog finishen...
woensdag 22 september om 14:41
Italië geeft veel terrein prijs, maar gaat wel het brons pakken. Het is voorlopig de tweede tijd (slechts 0,05 sneller dan Zwitserland), maar Nederland moet nog komen.
woensdag 22 september om 14:37
Duitsland komt over de streep en klokt 50.49 minuten! Het is in ieder geval de snelste tijd, maar de vraag is of het genoeg is voor goud. Alleen Nederland lijkt daar nog echt iets aan te kunnen doen...
woensdag 22 september om 14:36
Het gaat dus tussen Duitsland en Nederland. De Duitsers hebben de marge, maar Nederland is bezig met een flinke opmars en maakt op de Duitsers ook al de nodige tellen goed.
woensdag 22 september om 14:33
Daar is Nederland! De vrouwen klokken de tweede tussentijd en hebben nu ook vijftien tellen achterstand op de Duitsers. Het kan nog goud worden...
woensdag 22 september om 14:30
De Italiaanse vrouwen kunnen de opgebouwde marge niet vasthouden. Duitsland is bij het eerste meetpunt van de vrouwen al vijftien tellen sneller dan de Italianen.
woensdag 22 september om 14:23
Het is nu wachten op de eerste tussentijd van de vrouwen. Kan Nederland terugslaan of eindigt de titelhouder buiten de medailles?
woensdag 22 september om 14:17
Daar is Nederland! Ze klokken 25.00 minuten en dan is de achterstand op Italië 42 seconden. Het is nu de beurt aan Riejanne Markus, Annemiek van Vleuten en Ellen van Dijk.
woensdag 22 september om 14:14
De Italiaanse mannen noteren met 24.18 minuten de snelste tijd. Nederland zal daar niet aankomen, maar kan met de vrouwen nog wel wat goedmaken.
woensdag 22 september om 14:12
De Duitse mannen zijn binnen. Ze klokken de snelste tijd door dertien tellen onder de tijd van België te duiken. Daarmee is ook de loopbaan van Tony Martin definitief voorbij.
woensdag 22 september om 14:05
De Belgische mannen zijn aan de streep een tel sneller dan Zwitserland en voorlopig dus de snelste. De vrouwen van onze zuiderburen zijn nu onderweg.
woensdag 22 september om 13:57
België is een seconde sneller dan Groot-Brittannië bij het eerste tussenpunt. Denemarken, Duitsland, Italië en Nederland moeten daar nog wel voorbij.
woensdag 22 september om 13:52
Nederland is onderweg! Bauke Mollema, Jos van Emden en Koen Bouwman zijn vertrokken. Dat betekent dat nu alle landen onderweg zijn. Kan de Nederlandse ploeg de wereldtitel prolongeren? Nederland heeft in ieder geval ook nog een sterke vrouwenploeg achter de hand.
woensdag 22 september om 13:48
Zwitserland komt binnen en noteert de snelste tijd tot dusver!

 1. Zwitserland - 51.26 minuten
 2. Groot-Brittannië - 51.44 minuten
 3. Verenigde Staten - 52.58 minuten
woensdag 22 september om 13:46
Ook de Duitsers zijn gestart en dat betekent dat Tony Martin onderweg is voor zijn laatste koers. De Jumbo-Visma-renner stopt na dit WK met wielrennen.
woensdag 22 september om 13:40
Daar is België! Victor Campenaerts, Yves Lampaert en Ben Hermans beginnen aan hun deel van deze gemengde ploegentijdrit.
woensdag 22 september om 13:30
De volgende en tevens laatste starters:

15.40 uur: België (Victor Campenaerts, Yves Lampaert, Ben Hermans, Shari Bossuyt, Jolien D'hoore en Lotte Kopecky)
15.43 uur: Denemarken (Magnus Cort, Mikkel Bjerg, Mathias Norsgaard, Amalie Dideriksen, Emma Norsgaard en Julie Leth)
15.46 uur: Duitsland (Tony Martin, Nikias Arndt, Max Walscheid, Lisa Brennauer, Lisa Klein en Mieke Kröger)
15.49 uur: Italië (Filippo Ganna, Edoardo Affini, Matteo Sobreo, Marta Cavalli, Elena Cecchini en Elisa Longo Borghini)
15.52 uur: Nederland (Bauke Mollema, Jos van Emden, Koen Bouwman, Riejanne Markus, Annemiek van Vleuten en Ellen van Dijk)
woensdag 22 september om 13:28
Polen gaat voorlopig nog aan de leiding na zowel de finish van de mannen als de vrouwen, maar de Verenigde Staten, Groot-Brittannië en Zwitserland zijn virtueel sneller. Over een goede tien minuten beginnen we met de starts van de laatste groep landen.
woensdag 22 september om 13:22
Bij de Verenigde Staten, Groot-Brittannië en Zwitserland zijn de mannen over de meet gekomen. Ze zijn alle drie een stuk sneller dan de vier landen bij het eerste meetpunt. Frankrijk kan een goede tijd door een lekke band vergeten.

 1. Zwitserland - 24.52 minuten
 2. Groot-Brittannië - 24.59 minuten
 3. Verenigde Staten - 25.38 minuten
woensdag 22 september om 13:09
De Verenigde Staten en Groot-Brittannië zijn bij het eerste meetpunt al sneller dan de eerst vier landen. Logisch, maar we krijgen de steeds betere landen aan het werk te zien.
woensdag 22 september om 13:06
Spanje ging aan de leiding nadat de mannen over de streep kwamen, maar na de vrouwen is het Polen dat de eerste plaats heeft overgenomen. Dit zijn de eindtijden van de eerste vier landen:

 1. Polen - 54.12 minuten
 2. Spanje - 54.54 minuten
 3. Oostenrijk - 55.22 minuten
 4. UCI-ploeg - 57.18 minuten
woensdag 22 september om 13:01
De eerste vier landen komen over de meet in Brugge. Het is even wachten op de eindtijden. Intussen zijn dus ook de volgende vier landen gestart. Over een klein uur begin ook Nederland aan deze tijdrit.
woensdag 22 september om 12:47
We gaan door met de volgende vier landen die ook gaan beginnen aan hun gemengde ploegentijdrit:

14.50 uur: Verenigde Staten (Lawson Craddock, Brandon McNulty, Neilson Powless, Coryn Rivera, Leah Thomas en Ruth Winder)
14.53 uur: Groot-Brittannië (Alex Dowsett, John Archibald, Dan Bigham, Alice Barnes, Anna Henderson en Joss Lowden)
14.56 uur: Zwitserland (Stefan Bissegger, Stefan Küng, Mauro Schmid, Marlen Reusser, Elise Chabbey en Nicole Koller)
14.59 uur: Frankrijk (Benjamin Thomas, Thomas Denis, Valentin Tabellion, Marion Borras, Coralie Demay en Clara Copponi)
woensdag 22 september om 12:37
Spanje is bij de aflossing voorlopig de snelste. Xabier Mikel Azparren, Diego Lopez en Lluís Mas deden 26.20 minuten over hun parcours. Polen, Oostenrijk en de UCI-ploeg zijn aanzienlijk langzamer.
woensdag 22 september om 12:21
De eerste vier landen zijn momenteel dus onderweg. Het is wachten op de eerste eindtijden. Het gaat bij zowel de switch van de mannen naar de vrouwen en bij de eindtijd om de tijd van de tweede renner.
woensdag 22 september om 12:10
Inmiddels zijn ook Polen (Karolina Karasiewicz, Karolina Kumiega, Aurela Nerlo, Filip Maciejuk, Damian Papierski en Bartosz Rudyk) en Oostenrijk (Tobias Bayer, Felix Ritzinger, Maximilian Schmidbauer, Sarah Rijkes, Christina Schweinberger en Kathrin Schweinberger) gestart. Daarmee komt er een einde aan het eerste blokje landen dat onderweg is. Amerika is om 14.50 uur de volgende starter.
woensdag 22 september om 12:05
Ook Spanje (Xabier Mikel Azparren, Diego Lopez, Lluís Mas, Ziortza Isasi, Sara Martin en Lourdes Oyarbide) zijn inmiddels gestart.
woensdag 22 september om 12:01
Start - We zijn begonnen met deze gemengde ploegentijdrit! De UCI-ploeg is zojuist als eerste gestart met Paul Daumont, Jean Eric Habima, Ahmad Badreddin Waits, Akvilė Gedraityté, Anastasiya Kolesava en Tereza Medvedova.