Primoz Roglic komt volgende week niet in actie op de individuele tijdrit bij de WK in België. Zijn ploeg Jumbo-Visma bevestigde zondag het eerder door de Italiaanse krant Gazzetta dello Sport gemelde nieuws.

Slovenië zal in Knokke-Heist vermoedelijk aan de start verschijnen met Tour-winnaar Tadej Pogacar en Jan Tratnik. Roglic nam vorig jaar in Italië bij de WK ook alleen deel aan de wegrace, waarin hij zesde werd.

Op de Olympische Spelen van Tokio veroverde hij het goud op de tijdrit. Daarna zegevierde de Sloveen in de Ronde van Spanje.

Ook Tom Dumoulin, de winnaar van het olympisch zilver, ontbreekt op de WK wielrennen. Roglic' ploeggenoot bij Jumbo-Visma liep deze week bij een aanrijding tijdens een trainingsrit een gebroken pols op, waardoor zijn seizoen ten einde is.

Filippo Ganna is zondag 19 september titelverdediger op de WK. De Italiaan klopte vorig jaar Wout van Aert (zilver) en Stefan Küng (brons). Küng werd deze week Europees kampioen op de tijdrit door Ganna en Remco Evenepoel te verslaan.