Jumbo-Visma heeft wielerfan Xander Graham zondag een prachtige dag bezorgd. De jonge Schot kreeg voor de start van de slotrit van de Ronde van Groot-Brittannië een rondleiding in de teambus en mocht met de Nederlandse ploeg mee het startpodium op.

De relatie tussen Graham en Jumbo-Visma begon zaterdag tijdens de zevende etappe. Graham fietste op het trottoir naast de kopgroep toen hij al rijdend een bidon kreeg van Pascal Eenkhoorn:

Een dag later ontmoetten Eenkhoorn en Graham elkaar opnieuw, nu voor de start van de achtste etappe in het Schotse Stonehaven. De Nederlandse renner gaf de jongen een shirt met handtekening en een tas met merchandise van de ploeg.

Vervolgens mocht Graham ook een kijkje nemen in de teambus van Jumbo-Visma, waar Eenkhoorn uitlegde waar de douches en de kleedhokjes zijn.

Als sluitstuk stond Graham op het startpodium tussen Eenkhoorn, George Bennett, Gijs Leemreize en Wout van Aert in. De jonge Schot kreeg een groot applaus van de aanwezige toeschouwers.

Eenkhoorn eindigde zaterdag als vijfde in de voorlaatste etappe. Jumbo-Visma hoopt zondag de eindzege te pakken in de Ronde van Groot-Brittannië. Van Aert moet vier seconden goedmaken op de Britse leider Ethan Hayter.

Voor de gebruikers van de app: tik op de video om te kijken hoe Xander Graham op het startpodium mocht staan.