De Franse politie heeft woensdagavond na de zeventiende etappe in de Tour de France een inval gedaan in het hotel van Bahrain Victorious, bevestigt de ploeg van Wout Poels in een verklaring. Het is niet bekend wat de reden was voor het onderzoek.

De inval in het hotel in Pau werd uitgevoerd in opdracht van de openbaar aanklager in Marseille, meldt persbureau AP. Zo'n vijftig agenten van een milieu- en volksgezondheidseenheid waren betrokken bij het onderzoek.

"We werden door een aantal Franse agenten begroet na de zeventiende etappe", zegt ploegleider Vladimir Miholjevic van Bahrain Victorious. "Ze hadden geen huiszoekingsbevel, maar we hebben onze medewerking verleend aan hun verzoeken."

Bahrain Victorious meldt in de verklaring dat de politie de kamers van alle renners heeft doorzocht. "De gebeurtenissen hebben impact gehad om het herstel- en eetschema van onze renners", aldus Miholjevic.

Bahrain Victorious won deze Tour twee etappes

De Spanjaard Pello Bilbao is op de tiende plaats de hoogst geklasseerde renner van Bahrain Victorious in het algemeen klassement en Poels is de leider van het bergklassement. De 33-jarige Limburger, die al een paar dagen in de bolletjestrui rijdt, heeft in die stand elf punten voorsprong op geletruidrager Tadej Pogacar.

Bahrain Victorious won deze Tour de France tot dusver twee etappes: de Sloveen Matej Mohoric schreef de zevende etappe op zijn naam en de Belg Dylan Teuns won een dag later de achtste rit.

De achttiende etappe van de Tour gaat donderdag om 13.35 uur van start. Het peloton vertrekt uit Pau en komt na 130 kilometer aan in Luz Ardiden. De renners staan twee bergen van de vierde categorie en twee van de buitencategorie te wachten.