Wielrenner Maurits Lammertink mag na ruim twee weken het ziekenhuis verlaten. De Nederlander, die eind juni zwaargewond raakte bij een ongeluk met een scooter, heeft van de artsen toestemming gekregen om thuis verder te gaan met revalideren.

De dertigjarige Lammertink werd op 22 juni aangereden door een scooter terwijl hij met zijn gezin aan het wandelen was en raakte daarbij ernstig gewond. Hij liep onder meer een hersenbloeding op en moest geopereerd worden.

Lammertink verkeerde enige tijd in levensgevaar. Zijn ploeg Intermarché-Wanty-Gobert meldde op 28 juni na enkele "moeilijke dagen" dat het herstel de goede kant opging, al had hij toen nog wel hoofdpijn.

De Belgische ploeg kwam vrijdag met een update: "Fantastisch nieuws! De operaties waren succesvol voor Maurits Lammertink, die nu terug kan naar huis om zijn herstel voort te zetten met zijn familie."

De tukker was door Intermarché-Wanty-Gobert niet geselecteerd voor de Tour de France. Lammertink had enkele dagen voor het ongeluk nog meegedaan aan het Nederlandse kampioenschap op de weg in Drenthe.

Op zijn erelijst staan etappezeges in de Ronde van België en de Tour du Limousin en de eindzege in de Ronde van Luxemburg.