Anna van der Breggen heeft dinsdag de Durango-Durango Emakumeen Saria op haar naam geschreven. De wereldkampioene was voor de tweede keer in drie dagen te sterk voor Annemiek van Vleuten in een Spaanse eendagskoers.

De 31-jarige Van der Breggen versloeg de zeven jaar oudere Van Vleuten dinsdag in een kletsnatte finale met finish heuvelop. De renster van Team SD Worx was in de sprint na bijna 116 kilometer net iets sneller dan haar landgenote.

Van der Breggen en Van Vleuten passeerden op de slotklim in Baskenland Cecilie Uttrup Ludwig, die solo aan de leiding reed. De 25-jarige Deense probeerde nog aan te haken bij de twee Nederlanders, maar kwam net tekort en eindigde op vier tellen als derde.

De 28-jarige Pauliena Rooijakkers van Liv Racing eindigde op een kleine halve minuut als vijfde. Haar ploeggenote Sabrina Stultiens completeerde de top tien. Demi Vollering, die eind april nog Luik-Bastenaken-Luik won, kon zich niet mengen in de strijd om de zege.

Tijdens de Gran Premio Ciudad de Eibar van zondag was Van der Breggen ook al nipt te sterk voor Van Vleuten. Ook daar versloeg de geboren Zwollenaar haar concurrent op een lastige aankomst heuvelop.

Van der Breggen boekte haar vierde zege van het seizoen. In het klassieke voorjaar was ze al de beste in de Omloop Het Nieuwsblad en de Waalse Pijl.

Anna van der Breggen kreeg de felicitaties van Annemiek van Vleuten.

Anna van der Breggen kreeg de felicitaties van Annemiek van Vleuten.
Anna van der Breggen kreeg de felicitaties van Annemiek van Vleuten.
Foto: Getty Images