Goedendag en welkom bij dit liveblog op NU.nl. Mijn naam is Sam Blom en ik houd je vandaag op de hoogte van alle ontwikkelingen rond de Brabantse Pijl. Veel plezier!

  • Brabantse Pijl
  • Winder wint vrouwenkoers, Vollering komt net te kort.
  • Finish mannen rond 17.30 uur
woensdag 14 april om 15:37
Van Aert: "Mijn benen liepen vol in de sprint"
Wout van Aert leek de gedoodverfde winnaar in de eindsprint, maar moest zijn meerderen erkennen in Tom Pidcock. "Hij was gewoon sneller. In de sprint liepen mijn benen vol. Het was een eerlijke strijd, maar ik kwam tekort. Balen, want ik had graag gewonnen."
woensdag 14 april om 15:26
Pidcock verrast ook zichzelf: "Ja, dat kun je wel zeggen"
Tom Pidcock versloeg Wout van Aert op indrukwekkende wijze in de Brabantse Pijl. Daar was hij zelf ook verrast door. "Ja, dat kan je denk ik wel zeggen. Maar een eindsprint na zo'n zware race is altijd anders."

"Ik wist dat ik goed bezig was. Ik had eindelijk een goede trainingsweek zonder onderbrekingen, dan is het mooi dat je ook in de race laat zien dat je goed bent."
woensdag 14 april om 15:15
Tom Pidcock wint de Brabantse Pijl! 

Wat een verrassing! Van Aert laat zich in de sprint verrassen door Pidcock, die zeer onverwachts de Brabantse Pijl op zijn naam schrijft. Van Aert wordt tweede, Trentin had niet de benen voor de eindsprint en eindigt op de derde plaats.
woensdag 14 april om 15:13
Nog 1 km - De laatste kilometer! Kan Trentin of Pidcock Van Aert van de zege afhouden?
woensdag 14 april om 15:11
Nog 2,5 km - We maken ons op voor de ontknoping. Van Aert is de favoriet, al kan Trentin ook prima sprinten. Pidcock lijkt wat te moeten verzinnen om kans te maken op de zege.
woensdag 14 april om 15:08
Nog 5 km - Het lijkt tussen Van Aert, Trentin en Pidcock te gaan. Van Aert lijkt hele goede papieren te hebben voor de zege.
woensdag 14 april om 15:05
Nog 7,5 km - Teuns en Cosnefroy lukt het nog niet om aan te sluiten bij de drie koplopers. Sterker nog, Skujins en Leknessund hebben de aansluiting weer gevonden bij Teuns en Cosnefroy.
woensdag 14 april om 15:02
Nog 10 km - Dylan Teuns en Benoit Cosnefroy zijn weggereden uit het achtervolgende groepje en proberen de oversteek naar de drie koplopers te maken.
woensdag 14 april om 14:56
Nog 13 km - Van Aert en Pidcock zijn bij Trentin. We hebben nu dus drie koplopers.
woensdag 14 april om 14:54
Nog 15 km - Pidcock zet een aanval in en alleen Van Aert kan volgen. Zij gaan met z'n tweeën op jacht naar Trentin.
woensdag 14 april om 14:51
Nog 18 km - Trentin houdt zijn voorsprong van rond de twintig seconden vast. Het peloton volgt op vijftig seconden van de Italiaan.
woensdag 14 april om 14:46
Nog 21 km - Ide Schelling is aangesloten bij de groep met Van Aert, maar dat heeft de Nederlander veel kracht gekost. Het is afwachten wat hij nog over heeft voor de slotfase.
woensdag 14 april om 14:44
Nog 23 km - Bij het derde groepje, de afvallers uit de kopgroep, is Nederlander Ide Schelling weggereden. Hij probeert aan te sluiten bij de groep met Van Aert.
woensdag 14 april om 14:42
Nog 24 km - Matteo Trentin fietst hard door en heeft al twintig seconden voorsprong op de groep met Van Aert, waar ook Oscar Riesebeek zich nog steeds bevindt. Trentin bevindt zich nu in de S-bocht.
woensdag 14 april om 14:40
Nog 26 km - Achter Trentin en de groep-Van Aert bevindt zich nog een groepje met de afvallers uit de kopgroep. Zij hebben een halve minuut achterstand op koploper Trentin, die acht seconden voorsprong heeft op Van Aert en co.
woensdag 14 april om 14:39
Nog 27 km - Trentin probeert weg te rijden bij de kopgroep en heeft een gaatje. Cavanga probeert dat dicht te rijden.
woensdag 14 april om 14:36
Nog 29 km - Door de versnelling van Cosnefroy zijn er nog tien renners overgebleven in de kopgroep, waaronder Van Aert. Dat betekent dat er zeven renners zijn weggevallen uit de kopgroep, waaronder Bystrom.
woensdag 14 april om 14:34
Nog 30 km - Cosnefroy zet aan in de kopgroep, onder andere Van Aert en Trentin kunnen volgen. Dat geldt niet voor iedereen, er lijkt een breuk plaats te vinden bij de koplopers.
woensdag 14 april om 14:31
Nog 32 km - De drie groepen zijn inderdaad samengesmolten en rijden nu op zo'n 50 seconden van het peloton, waar de slachtoffers van de valpartij weer proberen aan te sluiten.
woensdag 14 april om 14:28
Nog 35 km - Van Aert, Trentin en Pidcock rijden hard door en naderen het achtervolgende groepje van Riesebeek al. Die zijn op hun beurt al heel dichtbij de koplopers gekomen. Zo lijkt het erop dat die drie groepjes gaan samensmelten tot één grote kopgroep.
woensdag 14 april om 14:26
Nog 36 km - Er waren zo'n vijftien renners betrokken bij de valpartij. De meest prominente is Michael Matthews.
woensdag 14 april om 14:25
Nog 37 km - Bijna tegelijkertijd rijden Wout van Aert, Matteo Trentin en Tom Pidcock weg uit het peloton.
woensdag 14 april om 14:24
Nog 38 km - Valpartij in het peloton! Veel renners gaan onderuit, waaronder een paar renners van Deceuninck - Quick-Step.
woensdag 14 april om 14:15
Nog 44 km - Julian Mertens is de volgende die heeft moeten lossen uit de kopgroep en is opgeraakt door de achtervolgers. Nog vijf renners vooraan dus.
woensdag 14 april om 14:12
Nog 45 km - De achtervolgers naderen de kopgroep. Het verschil is nog maar twintig seconden.
woensdag 14 april om 14:09
Nog 49 km - De kopgroep is uit elkaar gevallen. De volgende renners rijden nu vooraan:
Andreas Leknessund (DSM)
Jordi Meeus (Bora-Hansgrohe)
Julian Mertens (Sport Vlaanderen-Baloise)
Ludovic Robeet (Bingoal-Wallonie Bruxelles)
Anders Skaarseth (Uno-X)
Brent Van Moer (Lotto-Soudal).

Van Melsen en Coquard zijn al weggezakt in het peloton, terwijl Morin in het achtervolgende groepje zit. Die groep rijdt op 45 seconden, het peloton op 1.30 minuut.
woensdag 14 april om 14:04
Nog 52 km - Bryan Croquard heeft de kopgroep moeten laten gaan en is ook al ingehaald door Cavanga en co. Het drietal Riesebeek Teuns en Cosnefroy heeft de aansluiting gevonden met het viertal van Cavanga.
woensdag 14 april om 14:03
Nog 54 km - De huidige situatie:

1. We hebben nog acht koplopers. Dat waren er eerst negen, maar Kevin van Melsen is er volledig doorheen gezakt
2. Op ruim een halve minuut vinden we het viertal Cavanga, Bystrom, Stannard en Skujins.
3. Op 1.10 minuut van de koplopers zitten Riesebeek, Teuns, Cosnefroy en de opgeraapte Van Melsen.
4. Op 1.35 minuut van de koplopers rijdt het peloton.
woensdag 14 april om 13:59
Nog 55 km - Nieuwe aanval vanuit het peloton! De Nederlander Oscar Riesebeek probeert met Dylan Teuns en Benoit Cosnefroy de oversteek te maken naar het viertal van Cavanga.
woensdag 14 april om 13:55
Nog 58 km - Kevin van Melsen lijkt de eerste te worden die moet lossen in de kopgroep van negen. Ondertussen geeft het viertal Bystrom, Stannard, Cavanga en Skujins zich nog steeds niet gewonnen. Zij rijden nog steeds iets voor het peloton uit.
woensdag 14 april om 13:52
Nog 60 km - De vier achtervolgers zijn weer ingerekend door het hard koersende peloton, dat nog maar zo'n 1.40 minuut achterstand heeft op de koplopers.
woensdag 14 april om 13:48
Nog 64 km - De voorsprong van de negen koplopers op het peloton is teruggelopen naar 2.30 minuut. Zij lijken het niet te gaan redden tot aan de finish. De vier achtervolgers, Bystrom, Stannard, Cavanga en Skujins, rijden daar nog ergens tussen.
woensdag 14 april om 13:43
Nog 66 km - Er komen veel aanvalsstootjes vanuit het peloton. Het is Remí Cavanga en Toms Skujins gelukt om zich aan te sluiten bij Bystrom en Stannard.
woensdag 14 april om 13:39
Nog 69 km - Team Jumbo-Visma pakt de controle in het peloton en zorgt ervoor dat de aanvallers niet te ver weg rijden.
woensdag 14 april om 13:35
Nog 72 km - Sven Erik Bystrom en Robert Stannard vallen aan vanuit het peloton en pakken een halve minuut. Zij rijden dus zo'n drie minuten achter de koplopers.
woensdag 14 april om 13:32
Nog 74 km - De voorsprong van de negen koplopers is teruggelopen tot ongeveer 3.30 minuten.
woensdag 14 april om 13:31
Nog 76 km - Het is tijd voor de eerste beklimming van de Moskesstraat. Op tien kilometer voor het einde zal de Moskesstraat nog een keer beklommen worden.
woensdag 14 april om 12:56
Nog 105 km - De situatie is niet veranderd. De voorsprong van de koplopers schommelt nog steeds rond de zes minuten.

De negen namen nog eens op een rij:

Bryan Coquard (B&B)
Ludovic Robeet (Bingoal-Wallonie Bruxelles)
Jordi Meeus (Bora-Hansgrohe)
Julian Mertens (Sport Vlaanderen-Baloise)
Brent Van Moer (Lotto-Soudal)
Anders Skaarseth (Uno-X)
Andreas Leknessund (DSM)
Emmanuel Morin (Cofidis)
Kevin Van Melsen (Intermarché-Wanty-Gobert)
woensdag 14 april om 12:38
Nog 118 km - Als de rookwolken van de vrouwenkoers zijn opgetrokken, zien we dat de negen koplopers bij de mannen een voorsprong van zes minuten hebben opgebouwd.
woensdag 14 april om 12:32
Demi Vollering wint NIET de Brabantse Pijl! Er heeft een correctie plaatsgevonden en Ruth Winder is uitgeroepen tot winnaar.