Goedemiddag en welkom in dit liveblog! Mijn naam is Jeroen van Barneveld en ik houd je op de hoogte van de ontwikkelingen in de Ronde van Vlaanderen.

 • Ronde van Vlaanderen
 • Uitslagen:
 • Van der Poel in sprint verslagen door Asgreen
 • Van Vleuten wint bij de vrouwen
zondag 4 april om 16:26
Dit is de uitslag van de Ronde van Vlaanderen bij de vrouwen:

 1. Annemiek van Vleuten
 2. Lisa Brennauer
 3. Grace Brown
 4. Elisa Longo Borghini
 5. Demi Vollering
 6. Marta Cavalli
 7. Cecilie Uttrup Ludwig
 8. Anna van der Breggen
 9. Eugenia Bujak
 10. Kristen Faulkner
zondag 4 april om 16:23
Van Vleuten: 'Viel allemaal op zijn plek'
"Ik had hier zoveel jaren op gehoopt en nu viel het allemaal op zijn plek", aldus Annemiek van Vleuten na haar zege in de Ronde van Vlaanderen. "We gingen met de ploeg vroeg koersen, waardoor anderen een jasje uit hadden gedaan. Dat was voor mij een voordeel. Ik wilde de Paterberg als eerste op. Ik heb de laatste 13 kilometers echt afgeteld. Het was niet eenvoudig, maar ik liep uit. Deze zege is extra speciaal voor Movistar, want dat heeft nog nooit een klassieker gewonnen. Ik denk dat ik straks blije gezichten tref."
zondag 4 april om 16:18
Achter winnares Annemiek van Vleuten wordt de Duitse Lisa Brennauer tweede en de Australische Grace Brown derde.
zondag 4 april om 16:16
Van Vleuten wint voor tweede keer in Vlaanderen
Annemiek van Vleuten wint voor de tweede keer in haar loopbaan de Ronde van Vlaanderen. De 38-jarige Wageningse komt na een solo van 13 kilometer alleen over de meet in Oudenaarde. Tien jaar geleden won ze voor het eerst in Vlaanderen.
zondag 4 april om 16:15
Nog 1 km - Daar is de vod van de laatste kilometer. Annemiek van Vleuten gaat winnen in Vlaanderen!
zondag 4 april om 16:14
Nog 2 km - Het gaat beter en beter met de voorsprong van Annemiek van Vleuten. De Wageningse koerst af op haar tweede zege in de Ronde van Vlaanderen.
zondag 4 april om 16:10
Nog 6 km - Annemiek van Vleuten houdt met hangen en wurgen een voorsprong van 11 seconden intact. Ze kan geen moment verslappen op de provinciale weg richting Oudenaarde.
zondag 4 april om 16:05
Nog 9 km - Marianne Vos opent de achtervolging op Annemiek van Vleuten en brengt de voorsprong van de Wageningse terug tot 13 seconden. Het gaat tot de finish in Oudenaarde bloedstollend spannend worden.
zondag 4 april om 16:02
Nog 11 km - Annemiek van Vleuten heeft een gigantisch gat geslagen met de concurrentie en lijkt voor de tweede keer in haar loopbaan de Ronde van Vlaanderen te winnen. Of kan de achtervolgende groep de samenwerking nog hervinden? Het verschil is zo'n 20 seconden.
zondag 4 april om 15:59
Nog 13 km - Aanval Van Vleuten! Annemiek van Vleuten valt opnieuw aan en op de Paterberg is het wel raak. Ze slaat een immense kloof.
zondag 4 april om 15:57
Nog 13 km - Annemiek van Vleuten en Grace Brown zijn vlak voor de Paterberg ingerekend en dus lijkt de beslissing te vallen op de laatste klim van de dag. Wie valt er als eerste aan?
zondag 4 april om 15:57
Nog 17 km - Grace Brown springt weg uit de groep en krijgt Annemiek van Vleuten met haar mee. Ondertussen is Yara Kastelijn hard tegen het asfalt gegaan. Ze ligt roerloos op de grond en lijkt iets gebroken te hebben.
zondag 4 april om 15:51
Nog 17 km - Anna van der Breggen neemt het voortouw op de Oude Kwaremont en krijgt Grace Brown en Annemiek van Vleuten in haar wiel. Het peloton valt in brokken uiteen. Er rijden nog maar acht renners vooraan. Marianne Vos moet passen.
zondag 4 april om 15:49
Nog 19 km - Na een solo van ruim 20 kilometer is Audrey Cordon-Ragot ingerekend door het peloton. Wie steekt als eerste het lont in het kruitvat?
zondag 4 april om 15:47
Nog 20 km - De achtervolgende groep heeft koploper Audrey Cordon-Ragot bijna in het vizier. De Française rijdt 20 seconden voor de grote groep uit. Over een paar kilometer krijgen de renners de laatste beklimming van de Oude Kwaremont voor de wielen.
zondag 4 april om 15:40
Nog 27 km - Amy Pieters gaat in de aanval in de afdaling van de Kruisberg. De Nederlandse heeft de eenzame koploper Audrey Cordon-Ragot al in het vizier.
zondag 4 april om 15:35
Nog 29 km - Anna van der Breggen grijpt op de Kruisberg de leiding in het peloton en de voorsprong van Audrey Cordon-Ragot loopt direct terug tot 22 seconden.
zondag 4 april om 15:32
Nog 30 km - Audrey Cordon-Ragot breidt haar voorsprong op het peloton uit naar 43 seconden en dus moet het peloton nu wel een keer aan de bak. Het SD Worx van Anna van der Breggen en Chantal van den Broek-Blaak neemt het voortouw in de achtervolging.
zondag 4 april om 15:23
Nog 36 km - Het valt wat stil in het peloton en dus loopt koploper Audrey Cordon-Ragot verder uit. De Française heeft zo'n twintig seconden voorsprong. Straks volgt de Kruisberg-Hotond.
zondag 4 april om 15:12
Nog 42 km - Na het geweld van Annemiek van Vleuten is het de Franse Audrey Cordon-Ragot die solo gaat. Ze krijgt alle ruimte van het peloton. Er is eindelijk een vluchter in de Ronde van Vlaanderen bij de vrouwen.
zondag 4 april om 15:10
Nog 43 km - Annemiek van Vleuten gooit pardoes een bidon weg en dat mag niet zomaar. Eerder op de dag werd bij de mannen Michael Schär gediskwalificeerd voor hetzelfde feit. Is dit einde Ronde van Vlaanderen voor Van Vleuten?
zondag 4 april om 15:07
Nog 44 km - Daar gaat Annemiek van Vleuten opnieuw! De aanval van de Wageningse is opnieuw niet verschroeiend, maar ze houdt maar niet op. Slechts een handjevol renners kan haar volgen.
zondag 4 april om 15:05
Nog 45 km - Annemiek van Vleuten danst op de pedalen op de flanken van de Kanarieberg. Ze komt niet helemaal uit het peloton. Marianne Vos en Anna van der Breggen zijn er als de kippen bij.
zondag 4 april om 14:57
De blik in de Ronde van Vlaanderen gaat nu op de vrouwenkoers, waar nog 50 kilometer te verrijden zijn. Het peloton is ondanks verschillende aanvallen in het begin nog helemaal compleet. Dat betekent dat Anna van der Breggen en Annemiek van Vleuten (foto) nog alle kans hebben om te winnen in Oudenaarde.
zondag 4 april om 14:49
Van Baarle: 'Reden achter de feiten aan'
"We reden de hele tijd achter de feiten aan", aldus nummer tien Dylan van Baarle bij de NOS. "Op de Paterberg probeerde ik nog volle bak te rijden, maar het lukte niet. Ik had niet het gevoel van afgelopen woensdag toen ik Dwars door Vlaanderen won. In deze koers moet het allemaal op zijn plek vallen. Woensdag had Mathieu een slechte dag, misschien ik vandaag. Dat is wielrennen."
zondag 4 april om 14:47
Van der Poel: 'Ontzettend ontgoocheld'
"Ik ben ontzettend ontgoocheld", zegt Mathieu van der Poel bij Sporza. "Ik kan me er anderzijds bij neerleggen omdat ik op waarde ben geklopt door iemand die sterker is. Een sprint na 260 kilometer is niet hetzelfde als na 200 kilometer. Ik zat op de limiet. Hij was enorm sterk op de klimmen en had op al mijn aanvallen een antwoord. Hij is een verdiende winnaar. Er zat bij mij niets meer op in de sprint. Ik gun het hem wel, want hij rijdt door tot aan de meet. Maar ik dacht niet dat het al binnen was."
zondag 4 april om 14:46
Van Aert: 'Ging niet meer van harte'
Wout van Aert had al snel in de gaten dat hij niet de benen had om vandaag de Ronde van Vlaanderen te winnen. "Ik voelde bij de tweede passage van de Oude Kwaremont dat ik geen overschot had", zegt hij tegen Sporza. "Ik ben blijven vechten om erbij te zijn, maar de koek was op. Ik wilde daarna zo snel mogelijk binnen zijn. Het ging niet meer van harte. Ik probeerde eerst nog voor die groep te blijven, maar dat lukte al niet. Ik was niet goed genoeg om te winnen. Er zat gewoon niet meer in. Ik ben daarom niet ontgoocheld, ik heb geen steken laten vallen."
zondag 4 april om 14:36
Het beeld van deze Ronde van Vlaanderen: Kasper Asgreen steek zijn handen in de lucht nadat Mathieu van der Poel instort in de laatste meters van de sprint.
zondag 4 april om 14:34
Kasper Asgreen is de tweede Deen ooit die de Ronde van Vlaanderen wint. Rolf Sørensen ging hem in 1997 voor.
zondag 4 april om 14:29
Dit is de uitslag van de 105e editie van de Ronde van Vlaanderen:

 1. Kasper Asgreen
 2. Mathieu van der Poel
 3. Greg Van Avermaet
 4. Jasper Stuyven
 5. Sep Vanmarcke
 6. Wout van Aert
 7. Gianni Vermeersch
 8. Florian Sénéchal
 9. Anthony Turgis
 10. Dylan van Baarle
zondag 4 april om 14:24
Asgreen: 'Zaten allebei op de limiet'
Winnaar Kasper Asgreen: "Ik voelde me goed in de laatste kilometer en dus besloot ik op mijn sprint te vertrouwen. We zaten allebei op de limiet. Het was een kwestie van details op het einde. Het is geweldig om het zo af te maken."
zondag 4 april om 14:21
Finish - Mathieu van der Poel ging op ruim 200 meter aan en leek te gaan winnen, maar vlak voor de streep valt hij opeens stil en dendert Kasper Asgreen eroverheen. Was het de vermoeidheid of schakelde hij verkeerd? We moeten het antwoord nog schuldig blijven.
zondag 4 april om 14:19
Finish - Kasper Asgreen wint! Hoe is het mogelijk? Mathieu van der Poel valt in de laatste 50 meter in leidende positie stil!
zondag 4 april om 14:18
Nog 500 meter - Mathieu van der Poel neemt het voortouw en rijdt op kop. Laat hij zich verrassen?
zondag 4 april om 14:18
Nog 1 km - Daar is de vod van de laatste kilometer. Het gaat een sprint worden tussen Mathieu van der Poel en Kasper Asgreen. Wie is de snelste?
zondag 4 april om 14:17
Nog 2 km - Mathieu van der Poel en Kasper Asgreen hoeven niets meer te vrezen van de achtervolgers. Wout van Aert heeft de witte vlag gehesen en de voorsprong loopt op naar 36 seconden.. Greg Van Avermaet valt daarop aan, maar het is tegen beter weten in.
zondag 4 april om 14:16
Nog 3 km - Gaat Mathieu van der Poel voor het tweede jaar op rij de Ronde van Vlaanderen winnen? Of steekt Kasper Asgreen daar een stokje voor? Over een paar minuten volgt het antwoord.
zondag 4 april om 14:14
Nog 5 km - Zo hard gaat het nog niet in de achtervolgende groep, want Wout van Aert, Jasper Stuyven en Greg Van Avermaet hebben nog alle tijd om met elkaar te babbelen. Smeden ze hier een Belgisch pact om Mathieu van der Poel het leven zuur te maken?
zondag 4 april om 14:12
Nog 6 km - De achtervolgende groep komt voorzichtig dichter bij Mathieu van der Poel en Kasper Asgreen. Het gat is nu nog maar 22 seconden.
zondag 4 april om 14:09
Nog 9 km - Wout van Aert laat zich bewust terugzakken naar de achtervolgende groep zodat hij met meer renners kan jagen op Mathieu van der Poel en Kasper Asgreen. Krijgen zij het gat van ruim 20 seconden wel dicht?
zondag 4 april om 14:08
Nog 10 km - Mathieu van der Poel en Kasper Asgreen draaien in goede harmonie rond op de lange rechte provincieweg naar Oudenaarde. Van de vijandigheid in een eerdere kopgroep is geen sprake meer.
zondag 4 april om 14:05
Nog 12 km - Mathieu van der Poel en Kasper Asgreen doen helemaal niets op de Paterberg, de laatste klim in deze Ronde van Vlaanderen. Komt er een sprint à deux in finishplaats Oudenaarde of volgt er op het vlakke nog een aanval van een van de twee?
zondag 4 april om 14:03
Nog 13 km - Wout van Aert zwenkt van links naar rechts op de Paterberg en lijkt de achtervolging te staken. Het gaat tussen Mathieu van der Poel en Kasper Asgreen.