Zondag 2 oktober 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
BORA-hansgrohe

BORA en Trek mogen toch deelnemen aan Dwars door Vlaanderen

Wielerploegen BORA-hansgrohe en Trek-Segafredo mogen woensdag toch deelnemen aan Dwars door Vlaanderen. Wegens eerdere coronagevallen leek de Duitse ploeg aanvankelijk geweerd te worden, terwijl deelname van de Amerikaanse formatie twijfelachtig was.
Door NU.nl

Dwars door Vlaanderen meldt dinsdag dat BORA en Trek aan de koers zullen deelnemen.

Bij Trek ontbreken wel oud-wereldkampioen Mads Pedersen en Alex Kirsch. Zij worden als 'hoogrisicocontacten' gezien omdat een staflid van de ploeg zaterdag positief testte op COVID-19. Andere renners van de ploeg worden als laagrisicocontacten beschouwd en hoeven niet in quarantaine.

BORA moest vorige week verstek laten gaan in de E3 Saxo Bank Classic en Gent-Wevelgem, nadat renner Matthew Walls besmet bleek. Aanvankelijk leek de ploeg ook niet welkom in Dwars door Vlaanderen, maar omdat de renners dinsdag een negatieve test aflegden, mogen zij wel van start.

Met de Duitsers Nils Politt en Pascal Ackermann heeft BORA twee outsiders in de gelederen. Bij Trek is Milaan-San Remo-winnaar Jasper Stuyven de kopman bij afwezigheid van Pedersen.

Mathieu van der Poel en wereldkampioen Julian Alaphilippe zijn op voorhand de grote favorieten in de 184 kilometer lange Belgische semiklassieker.


Lees meer over:

WielrennenDwars door VlaanderenTrek-SegafredoBORA-hansgrohe

Aanbevolen artikelen