Fabio Jakobsen hoopt binnenkort weer op de fiets te kunnen stappen. De 24-jarige sprinter van Deceuninck-Quick-Step mag maandag de hechtingen in zijn mond laten verwijderen en hoopt daarna weer te kunnen trainen.

Jakobsen onderging vorige maand weer een operatie aan zijn gezicht. De Nederlander kreeg implantaten in zijn boven- en onderkaak. De chirurgen hebben ook de littekens in zijn mond weggewerkt.

"Het is bijna tijd om weer te beginnen. Het herstelproces lijkt goed te gaan", schrijft Jakobsen vrijdag op Twitter. "De laatste drie weken waren pijnlijk, ik had moeite met eten en drinken. Het duurt vier, vijf maanden tot alles genezen en sterk genoeg is voor ik mijn 'nieuwe' tanden krijg. Er is licht aan het einde van de tunnel en daar ga ik voor!"

Jakobsen werd afgelopen zomer aan het einde van de eerste rit in de Ronde van Polen in de massasprint op hoge snelheid in de dranghekken gereden door Dylan Groenewegen. Hij raakte bij de val bijna al zijn tanden kwijt.

Daarnaast liep Jakobsen ook scheurtjes en breuken in zijn schedel en gehemelte op en een gebroken neus. Het is nog niet bekend wanneer de sprinter zijn rentree kan maken in het peloton.