David Dekker heeft woensdag wederom zijn sprinttalent getoond in de Ronde van de Verenigde Arabische Emiraten. De 23-jarige Nederlander, die debuteert in een WorldTour-koers, eindigde als tweede achter Sam Bennett.

Dekker kwam in de laatste meters van de massasprint nog heel sterk opzetten, maar hij kon Bennett niet meer kloppen. De renner van Jumbo-Visma rekende wel af met de erkende topsprinters Caleb Ewan (derde), Elia Viviani (vierde), Pascal Ackermann (zesde) en Fernando Gaviria (negende).

Bennett geldt ook al jaren als een van de snelste mannen van het peloton. De dertigjarige Ier van Deceuninck-Quick-Step won vorig jaar twee etappes en het puntenklassement in de Tour de France en boekte woensdag de vijftigste zege uit zijn profcarrière.

Dekker werd zondag in de eerste etappe van de Ronde van de VAE ook al tweede, toen achter Mathieu van der Poel.

Tadej Pogacar behield de leiding in het algemeen klassement. De Tour de France-winnaar verdedigt donderdag in de laatste bergrit - naar de top van de Jebel Jais (21,5 kilometer à 5,4 procent) - een voorsprong van 43 seconden op Adam Yates. De Ronde van de VAE duurt nog tot en met zaterdag.

Dekker slaat uit frustratie op zijn stuur

De 204 kilometer lange etappe van woensdag, met start en finish op het kunstmatige eiland Al Marjan, was volledig vlak en kende een voorspelbaar verloop.

De Fransen Francois Bidard en Olivier Le Gac mochten in de laatste 100 kilometer even vooruit rijden in de woestijn, maar zij werden ruim op tijd weer gegrepen door het peloton.

Ackermann ging de sprint van ver aan, maar de Duitser viel wat stil. Bennett profiteerde en boekte zijn eerste zege van 2021. Dekker was dicht bij een verrassende zege en sloeg uit frustratie op zijn stuur toen hij over de finish kwam.