Veldrijdster Denise Betsema heeft zaterdag haar zevende zege van het seizoen geboekt. De 28-jarige Texelse rekende in de voorlaatste cross van het seizoen in Sint-Niklaas af met haar landgenote Annemarie Worst en kwam solo over de meet.

Betsema werkte zich halverwege de Waaslandcross los van Worst en zag haar overwinning niet meer in gevaar komen. De Belgische kampioene Sanne Cant completeerde het podium in Sint-Niklaas.

Naast de zevende zege is het voor Betsema ook haar derde overwinning op rij in het veldrijden. Ze won vorige week de Meetjeslandcross in Eeklo en kwam de week daarvoor als eerste binnen in de Noordzeecross in Middelkerke.

Ceylin del Carmen Alvarado en Lucinda Brand ontbraken in Sint-Niklaas. Zij vieren al vakantie. Zondag wordt het internationale veldritseizoen afgesloten met de Sluitingsprijs van Oostmalle. Betsema staat daar ook aan het vertrek.

Bij de mannen ging de zege in Sint-Niklaas naar Eli Iserbyt. De Belg bleef zijn landgenoten Toon Aerts en Michael Vanthourenhout voor. De Nederlander Corné van Kessel viel net buiten het podium en werd vierde.

De start werd ontsierd door een zware valpartij, waarbij David van der Poel het grootste slachtoffer was. De oudere broer van wereldkampioen Mathieu van der Poel bleef zelfs even groggy op de grond liggen. "Beetje schaafwonden van kop tot teen, maar het valt wel mee", liet hij geruststellend weten aan Sporza.