Diego Ulissi heeft van de artsen toestemming gekregen om de training geleidelijk te hervatten. Bij de renner van UAE Team Emirates werd half december een ontsteking aan de hartspier vastgesteld.

Ulissi werd eind vorige maand onderworpen aan een aantal onderzoeken in een ziekenhuis in het Italiaanse Ancona. Daaruit is gebleken dat hij geen risico loopt op gevaarlijke hartritmestoornissen.

Zijn team UAE Team Emirates meldt woensdag dat Ulissi de training stap voor stap weer mag oppakken, maar dat het nog even zal duren voordat de 31-jarige Italiaan zijn rentree zal maken in het peloton.

"Ik kan niet verbergen dat ik boos en bezorgd ben", zei Ulissi in december toen de hartproblemen waren vastgesteld. "Ik heb hier nooit signalen over ontvangen en voelde me steeds goed. Gelukkig heeft de medische staf van de ploeg deze afwijking snel ontdekt."

Ulissi was vorig najaar, enkele maanden voordat zijn hartproblemen aan het licht kwamen, nog goed voor twee ritzeges in de Giro d'Italia. De Italiaan heeft bij UAE Team Emirates een contract tot eind 2022.

Voor zijn periode bij Emirates, waarbij hij in 2016 tekende, reed Ulissi zes jaar voor de Lampre-formatie. Hij heeft in totaal acht ritzeges in een grote ronde op zijn naam staan en die boekte hij allemaal in de Ronde van Italië.