Filippo Ganna heeft zaterdag na een fraaie solo de vierde etappe in de Ster van Bessèges op zijn naam geschreven. De Belg Tim Wellens gaat de slotrit van de Franse rittenkoers zondag als leider in.

De 24-jarige Ganna maakte in de 152 kilometer lange etappe van Rousson naar Saint-Siffret deel uit van een kopgroep. De Italiaan ontsnapte op een kleine 10 kilometer van zijn medevluchters, bouwde in rap tempo een veilige marge op en gaf die niet meer uit handen richting de slotklim.

De Fransman Christophe Laporte kwam op zeventien seconden van Ganna als tweede over de finish op de Mont Bouquet. De Duitser Pascal Ackermann stelde de derde plek veilig, voor de Belgen Greg Van Avermaet en Milan Menten.

Hun landgenoot Wellens, die vrijdag de derde etappe won en zo de leiding in het algemeen klassement overnam, voert de algemene rangschikking nog altijd aan.

De Belg van Lotto Soudal verdedigt in de laatste rit een voorsprong van 44 seconden op zijn landgenoot Edward Theuns en 46 tellen op de Deen Mads Würtz Schmidt. Ganna, regerend wereldkampioen tijdrijden, staat op 2 minuten en 56 seconden van Wellens.

De vijfde en laatste etappe van de dit jaar sterk bezette Ster van Bessèges is een individuele tijdrit van 11 kilometer met een slotklim van 3 kilometer.