Bondscoach Gerben de Knegt heeft zondag de selectie bekendgemaakt waarmee de Nederlandse veldrijders komend weekeinde in alle vier de categorieën mikken op succes op het WK in het Belgische Oostende.

De mannenploeg wordt uiteraard aangevoerd door titelverdediger Mathieu van der Poel. Bij de vrouwen zijn er tal van Nederlandse kanshebbers onder wie titelverdedigster Ceylin del Carmen Alvarado.

"In alle vier de wedstrijden maken we kans op de wereldtitel, maar dat wil uiteraard niet zeggen dat ik er bij voorbaat van uitga dat we daarmee ook alle keren gaan winnen", zegt De Knegt, die het zekerst van zijn zaak is bij de elitevrouwen.

"Daar hebben we meerdere kanshebbers om het goud te veroveren. In alle andere categorieën is er zeker concurrentie van buiten onze landgrenzen. Zo verwacht ik bij de elitemannen fel weerwerk van de Belgische uitdager Wout van Aert."

Overigens is het niet zeker of het WK doorgaat. In Oostende is dit weekend een corona-uitbraak geconstateerd. "Het WK staat momenteel ter discussie", zei burgemeester Bart Tommelein zondag. "Alles zal afhangen van de evolutie van het aantal besmettingen."

De vrouwencross staat gepland voor zaterdag, de mannen rijden zondag.

Nederlandse selecties voor WK veldrijden

  • Elitemannen: Mathieu van der Poel, Lars van der Haar, Corné van Kessel, Joris Nieuwenhuis en David van der Poel
  • Elitevrouwen: Ceylin del Carmen Alvarado, Annemarie Worst, Lucinda Brand, Denise Betsema, Yara Kastelijn, Marianne Vos, Sophie de Boer en Anne Tauber
  • Mannen onder 23: Ryan Kamp, Pim Ronhaar, Mees Hendrikx, Tim van Dijke, Kyle Agterberg en Luke Verburg
  • Vrouwen onder 23: Manon Bakker, Puck Pieterse, Inge van der Heijden, Aniek van Alphen, Fem van Empel, Shirin van Anrooij en Susanne Meistrok