Jumbo-Visma is zonder Primoz Roglic naar Spanje vertrokken voor een trainingsstage. De kopman van de Nederlandse ploeg moet voorlopig thuisblijven, naar verluidt vanwege een coronabesmetting in zijn thuisomgeving.

Een woordvoerder van Jumbo-Visma zegt dat Roglic te maken heeft met "COVID-19-maatregelen of -besmettingen in zijn nabije omgeving". Verschillende media melden dat de Sloveen ontbreekt vanwege een positieve test in zijn thuisomgeving.

Jumbo-Visma bereidt zich tot en met 29 januari in en om Alicante voor op het nieuwe seizoen. Naast Roglic, vorig jaar tweede in de Tour de France en winnaar van de Vuelta a España, ontbreekt nog een aantal renners. Mogelijk sluiten zij later aan.

"Er druppelen nog steeds mensen binnen, afhankelijk van ieders persoonlijke omstandigheden en regelgeving", aldus de woordvoerder.

Jumbo-Visma maakt vrijdag het programma en de ambities voor 2021 bekend. Het is al duidelijk dat Roglic begin maart in Parijs-Nice aan zijn jaar wil beginnen. Het WorldTour-seizoen start eind februari met de Ronde van de Verenigde Arabische Emiraten.

Eerder op donderdag werd bekend dat Wout van Aert voorlopig aan Jumbo-Visma verbonden blijft. De Belg verlengde zijn contract met drie jaar tot en met 2024.