Ceylin del Carmen Alvarado heeft zaterdag opnieuw een overwinning geboekt. De Europees en wereldkampioene veldrijden was de sterkste bij de Ethias Cross in Leuven.

De 22-jarige Alvarado troefde haar landgenote Denise Betsema af in de eindsprint. Lucinda Brand zorgde voor een volledig Nederlands podium.

Ook de vierde en vijfde plek werden opgeëist door een Nederlandse. Annemarie Worst belandde net naast het podium en Manon Bakker kwam als vijfde over de finish. Fem van Empel (achtste) en Yara Kastelijn (negende) eindigden ook in de top tien.

Alvarado boekte haar vierde zege van het seizoen. Vorige week kroonde ze zich voor het eerst tot Europese kampioene en eerder won ze de Superprestige-wedstrijden in Gieten en Ruddervoorde.

Bij de mannen was er een volledig Belgisch podium. Laurens Sweeck ging met de overwinning aan de haal en bleef Toon Aerts (tweede) en Michael Vanthourenhout (derde) voor. Lars van der Haar was op de vijfde plek de beste Nederlander.

Mathieu van der Poel en Wout van Aert deden niet mee. Zij kozen ervoor om na het wegseizoen een rustperiode in te lassen.