Lorena Wiebes heeft dinsdag de Driedaagse Brugge-De Panne gewonnen. De renster van Sunweb kwam als tweede over de finish, maar kreeg de zege omdat Jolien D'Hoore wegens een onreglementaire sprint werd gedeclasseerd.

De Belgische D'Hoore begon haar sprint op het midden van het wegdek en eindigde dicht bij de dranghekken, waar ze nauwelijks ruimte overliet voor Wiebes. Binnen enkele minuten na de finish besloot de jury om de renster van Boels-Dolmans te bestraffen voor die manoeuvre.

De Duitse Lisa Brennauer werd tweede in de massasprint en de Belgische Lotte Kopecky moest net als vorig jaar genoegen nemen met een derde plek. Ellen van Dijk was op de achtste plaats na Wiebes de beste Nederlandse.

Voor Wiebes is het de derde zege van het seizoen. De 21-jarige Mijdrechtse won eerder de Omloop van het Hageland en de GP Euromat, net als de Driedaagse Brugge-De Panne koersen in België.

Vanwege de coronacrisis werd de Driedaagse Brugge-De Panne slechts over één rit gehouden. Morgen rijden de mannen de koers in de Vlaamse kuststreek.