Twee stafleden in de Vuelta a España zijn maandag, een dag voor de start van de grote ronde, positief getest op het coronavirus. Het gaat om medewerkers van Sunweb en Bahrain McLaren.

Het staflid van Sunweb vertoont geen symptomen en keert na de isolatie huiswaarts. Ook het staflid van Bahrain McLaren zit volgens het coronaprotocol van de internationale wielerbond in isolatie.

In de aanloop naar de Vuelta werden meerdere testrondes gedaan om de wielerbubbel coronavrij te houden. Zondag werden in totaal 498 tests uitgevoerd. Alleen de twee stafleden testten positief.

Geen van de renners heeft dus het COVID-19-virus in het lichaam. Iedereen kan dinsdag dan ook aan de start staan. De eerste etappe van de Vuelta is een heuvelrit van Irún naar Santuario de Arrate van 173 kilometer.

De Vuelta is de derde en laatste grote ronde van het door de coronacrisis flink gewijzigde wielerjaar. Deze week wordt ook gekoerst in de Giro d'Italia. De Tour de France werd van 29 augustus tot en met 20 september gehouden.

Speel mee met het Vuelta-spel! Voor de appgebruikers: tik hier.