Welkom in dit liveblog op NU.nl. Mijn naam is Joris Kaper en ik houd je op de hoogte van de ontwikkelingen in de dertiende etappe van de Giro d'Italia. Veel plezier!

  • Giro d'Italia
  • Vlakke rit (192 km)
  • Ulissi wint; Kelderman elfde
  • Finish 
  • Almeida blijft in roze trui
vrijdag 16 oktober om 17:22
Almeida: "Team had de overwinning verdiend vandaag"
De leider in het algemeen klassement, João Almeida, reageerde na afloop ietwat teleurgesteld over de etappe van vandaag, waarin hij de zege aan Ulissi moest laten in de sprint. "Ik ben inderdaad teleurgesteld dat ik niet heb gewonnen. Het team had de overwinning echt verdiend vandaag. Ze zijn al dertien etappes lang enorm goed bezig. Aan de andere kant hebben we ons best gedaan. Ik mag ook niet klagen, want de eindoverwinning blijft uiteindelijk het belangrijkste doel. We zullen zien wat de tijdrit van morgen zal brengen."
vrijdag 16 oktober om 17:13
Ulissi: "Niet verwacht twee etappes te winnen"
Etappewinnaar Diego Ulissi had niet verwacht dat hij deze Giro twee etappes zou winnen. Dat liet de Italiaan na afloop van de dertiende etappe weten. "Maar ik ben heel erg blij. Ik moet Valerio Conti en Brandon McNulty bedanken. Conti omdat door zijn werk de sprinters niet konden volgen in de bergen, en McNulty omdat hij mij goed lanceerde in de eindsprint." Het is voor Ulissi de achtste Giro-zege in zijn carrière.