Teamarts Yvan Vanmol van Deceuninck-Quick-Step heeft goede hoop dat de woensdag hard gevallen Fabio Jakobsen zijn carrière als profrenner kan voortzetten.

"Aangezien er geen vitale organen geraakt zijn, hopen we op het beste. We gaan ervan uit dat Fabio opnieuw renner wordt", zegt Vanmol zondag tegen Sporza. "Een termijn durf ik er niet op te plakken."

De 23-jarige Jakobsen kwam hard in aanraking met de dranghekken nadat hij tijdens de eindsprint van de eerste etappe van de Ronde van Polen door Dylan Groenewegen in het nauw was gedreven.

De Nederlands kampioen werd twee dagen in coma gehouden. Hij heeft vooral veel verwondingen in zijn gezicht, met verschillende breuken. Ook heeft hij een verbrijzeld gehemelte en een verbrijzelde luchtpijp, maar de sprinter heeft geen hersenletsel.

"Gezien de ernst van het ongeval maakt hij het zeer goed", aldus Vanmol. "Hij is volledig bij bewustzijn. Praten lukt nog niet, maar communiceren via tekstberichten gaat prima."

"Eind volgende week zal hij klaar zijn om overgebracht te worden naar Nederland, denk ik. Waar we ons nog zorgen om maken is de esthetische schade en eventueel de spiergroep rond zijn mond."