Sam Bennett heeft vrijdag de vierde etappe van de Ronde van Burgos op zijn naam geschreven. De Ierse sprinter maakte in de slotkilometer handig gebruik van een valpartij en kwam een handvol seconden voor zijn concurrenten over de streep.

De leiderstrui van de Belg Remco Evenepoel, die donderdag de derde rit won, kwam niet in gevaar. De Ronde van Burgos wordt zaterdag afgesloten met etappe van 158 kilometer met aankomst bergop.

Bij temperaturen rond de 38 graden reden vrijdag zes renners al snel weg uit het peloton in de relatief vlakke etappe van 163 kilometer tussen Gumiel de Izán en Roa de Duero. Het sextet kreeg een maximale voorsprong van zo'n vier minuten en op 12 kilometer van de streep werden de Kometa Xstra-ploegmaats Diego Pablo Sevilla en Alejandro Ropero als laatste koplopers bijgehaald.

Een valpartij in een scherpe bocht onder de boog van de laatste kilometer helemaal voor in het peloton verstoorde de massasprint. Bennett profiteerde, sloeg direct een flink gat op de licht oplopende weg en soleerde naar de zege. De Fransman Arnaud Démare eindigde op vier seconden als tweede.

Het is de tweede dagwinst op rij voor Deceuninck-Quick-Step, ook de ploeg van leider Evenepoel. De 29-jarige Bennett kwam afgelopen winter over van BORA-hansgrohe en boekte zijn derde zege van het jaar.