Marianne Vos maakt na dit seizoen de overstap naar Jumbo-Visma. De ervaren Brabantse wordt de kopvrouw van de nieuwe vrouwenploeg van het Nederlandse wielerteam, melden het AD en De Telegraaf.

De 33-jarige Vos, die nu nog voor CCC-Liv rijdt, tekent naar verluidt een contract voor twee jaar bij Jumbo-Visma. De Nederlandse wielerformatie heeft op dit moment nog geen vrouwentak, maar zou zich volgens Cycling Opinions per 2021 in het peloton willen begeven.

Met Vos haalt Jumbo-Visma een drievoudig wereldkampioen op de weg en zevenvoudig wereldkampioen veldrijden binnen. Ze veroverde in 2012 de olympische titel op de weg, vier jaar na haar olympische titel bij het baanwielrennen (puntenkoers) in 2008.

De afgelopen jaren richtte Vos zich zowel op het veldrijden als het wegwielrennen en heeft op die laatste discipline inmiddels 228 overwinningen op haar naam staan. Vorig jaar won de Brabantse onder meer de Ladies Tour of Norway en de eendagswedstrijd La Course.

Vos reed vorige week in Spanje haar eerste wedstrijd van het jaar - Durango Durango - en eindigde als zeventiende. Haar ploeg CCC-Liv besloot de eerste twee koersen van de reeks te laten schieten vanwege gezondheidsrisico's met betrekking tot COVID-19.

Jumbo-Visma heeft de lancering van de vrouwenploeg en de komst van Vos nog niet bevestigd. De ploeg is niet bereikbaar voor commentaar.