De WK mountainbike in het Duitse Albstadt van eind juni is uitgesteld vanwege het coronavirus. Mathieu van der Poel hoopte in de Duitse plaats zijn collectie regenboogtruien aan te vullen.

"Er wordt momenteel gekeken wanneer de WK wel gehouden kan worden", meldt de organisatie van het evenement in een verklaring.

"Mogelijke alternatieven zijn de herfst van 2020 en de herfst van 2021. Het wordt niet uitgesloten dat de WK in Albstadt helemaal niet doorgaat, maar dat hopen we te voorkomen. Halverwege volgende week zal er in een conferencecall een beslissing worden genomen."

De WK stond gepland voor 25 tot en met 28 juni. Daarmee was het een belangrijke voorbereiding op de Olympische Spelen van Tokio, maar dat evenement werd eerder deze week al uitgesteld naar 2021.

Van der Poel werd in 2018 derde bij de WK in het Zwitserse Lenzerheide. Vorig jaar sloeg hij de wereldkampioenschappen in Canada over, omdat hij zich richtte op de WK op de weg.

De Sportman van het Jaar 2019 hoopt in zijn carrière wereldkampioen te worden in drie wielerdisciplines. Hij won al drie keer goud bij de WK veldrijden en is de regerend Europees kampioen op de mountainbike. Van der Poel zal door het uitstel van de Spelen in ieder geval nog een extra jaar blijven mountainbiken.

Volg de laatste ontwikkelingen rond het virus in de sportwereld in ons liveblog.

Het coronavirus in het kort

  • Het coronavirus verspreidt zich vooral van mens op mens via nies- en hoestdruppeltjes. De kans dat je besmet raakt via oppervlakken zoals deurklinken is klein. Deze kans wordt kleiner als je vaak je handen wast.
  • Je kunt de kans op verspreiding flink verkleinen door minstens 1,5 meter afstand te houden van anderen.
  • Een geïnfecteerde persoon besmet gemiddeld twee à drie anderen. De voorzorgsmaatregelen zijn nodig om dit in te dammen.
  • Verreweg de meeste patiënten hebben milde (griepachtige) klachten.
  • Bijna alle sterfgevallen betreffen ouderen of andere kwetsbare personen, zoals hart-, long- of diabetespatiënten. Als iedereen de maatregelen naleeft, verkleint dat hun risico's.
  • Lees hier welke voorzorgsmaatregelen je moet nemen.